Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Parchet lemn masiv vs. laminat

13 Decembrie 2019
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Pardoseala unei case este una dintre caracteristicile ei definitorii. În timp ce casele mai vechi, mai tradiționale au adesea podele din lemn, foarte multe case noi folosesc parchet laminat. Acesta oferă un aspect natural similar cu lemnul, dar la un preț mai mic. Atunci când trebuie să decizi între podelele din lemn masiv sau laminat, există mai multe argumente pro și contra. 

Pentru a determina care este alegerea potrivită pentru tine trebuie luați în considerare mai mulți factori. Parchetul din lemn masiv este realizat din diferiți arbori, prețul depinde de tipul de lemn ales. În general acesta este considerat mai scump și mai greu de instalat.
Parchetul laminat este rezultatul unui proces de fabricație prin presiune directă, care îmbină mai multe straturi pentru a crea o singură suprafață extrem de durabilă. Materialele folosite sunt mai ieftine, iar costurile pentru instalarea lui sunt mai mici decât în cazul celui de lemn masiv.

Evaluează nivelul de trafic pe pardoseala din casa ta. O suprafață mai durabilă este mai ușor de întreținut și va arăta grozav pentru anii următori. Parchetul de lemn masiv este susceptibil la zgârieturi, se poate deteriora din cauza umidității excesive și va prezenta urme de uzură, în special în zonele cu trafic intens.

Parchetul laminat este mai durabil și rezistă la zgârieturi, umiditate și uzură si este, de asemenea, mai ușor de curățat. Dar, desi este mai durabil, nu este la fel de atrăgător vizual. 

Pardoseala locuinței tale va avea la un moment dat nevoie de reparații. Parchetul de lemn masiv poate fi recondiționat astfel încât să își recâștige aspectul, arătând ca nou la mulți ani după montare. În schimb parchetul laminat nu se repară ușor. Dacă cumperi pardoseală care include piese individuale și se îmbină, le poți înlocui.

În plus față de preț, durabilitate și reparații, ar trebui să iei în considerare și locurile din casă unde o sa montezi parchetul. Pardoselile din lemn masiv sunt atât frumoase, cât și destul de durabile, în special în camerele cu trafic redus, cum ar fi dormitoarele și camerele de luat masa. Dar, dacă aveți animale de companie sau mult trafic de picior, acestea pot prezenta zgârieturi și se pot deteriora.
Pardoseala laminată este mai puțin susceptibilă la uzură. Rezistă la umiditate mai bine decât lemnul masiv, dar totusi nu trebuie să se afle într-o zonă umedă a căminului. Datorită stratului superior, pardoselile laminate nu se estompează de la lumina soarelui la fel de rapid și în mod vizibil ca podele din lemn masiv și pot fi utilizate în siguranță în camerele cu ferestre mari.

Decizia dintre podele din lemn masiv sau laminat depinde de tine. Revizuiește avantajele și dezavantajele și fii realist cu privire la stilul tău de viață; dacă ai animale de companie, copii mici sau trafic mare, acest lucru îți poate influența decizia. Dacă ai multă lumină solară în casa ta, lemnul masiv se poate estompa, deoarece este un produs natural, în timp ce podeaua din lemn laminat are protecție UV integrată la suprafață. Trebuie să iei în considerare toți factorii înainte de a face o alegere.

Sursa : freshome.com

Actualizat: 13 Decembrie 2019
COMENTARII