Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Chiriasii ANL ar putea accesa un credit pentru a-si plati apartamentul, direct de la Primarie.

22 Septembrie 2014
 
 
 
 
 
( 1 comentarii)

Problema blocurilor ANL inca mai da batai de cap in Timisoara, insa oficialitatile au venit, se pare, cu o propunere inedita. Asadar, vesti bune pentru chiriasii ANL din Timisoara, care nu isi pot permite sa ia credit din banca pentru a plati avansul cerut la cumpararea apartamentelor. Potrivit reprezentantilor primariei, municipalitatea ar putea functiona ca o banca si le-ar putea acorda cate un credit celor care vor sa devina proprietari pe locuintele in care locuiesc de cel putin cinci ani.

Anuntul a fost facut de viceprimarul Traian Stoia, care a povestit ca timisorenii care locuiesc in blocurile ANL de pe strada Ioachim Miloia s-au plans ca au salarii prea mici, de 800 de lei in mana, si ca nu pot lua bani din banca sa plateasca avansul de 15% ca sa-si poata cumpara apartamentele.

Astfel, o solutie ar fi ca municipalitatea ar putea functiona ca o banca, asa cum functioneaza si pentru cei care locuiesc in cladiri istorice si n-au bani sa si le renoveze, iar chiriasii ANL sa se imprumute de la bugetul local si sa dea banii inapoi in cativa ani. Precedent exista.

Este una din putinele situatii in care primarul Nicolae Robu ii da dreptate viceprimarului social democrat. Robu sustine ca in cazul in care exista baza legala, municipalitatea poate acorda credite chiriasilor ANL.

“Nu stiu daca avem baza legala, o sa ne informam si, daca exista, atunci desigur ca eu as avea deschiderea sa venim in ajutorul tinerilor, mai ales sa le facilitam cumpararea acestor locuinte. Daca exista suport legal, sustin acest demers”, a declarat primarul Timisoarei. Ramane de vazut daca exista intr-adevar baza legala pentru ca municipalitatea sa ii imprumute pe cei care locuiesc in blocurile ANL.

Sursa text & foto: OpiniaTimisoarei.ro

Actualizat: 29 Septembrie 2014
COMENTARII
 
Marius @ 2014-09-22
 
 
 
 
 
5 /5
 
Incredibil. Pe langa ca le-au luat pe pile mai cer si bani de la primarie. Probabil ca e o noua smecherie pentru a mai sifona niste bani.