Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Timișorenii nu plătesc mai mult pentru căldură. Subvenția crește cu peste 2 milioane de euro

17 Octombrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Timișorenii care au rămas racordați la sistemul centralizat de încălzire nu vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru căldură în acest sezon, deși a crescut prețul gigacaloriei la Timișoara. Consilierii locali au decis mărirea subvenției acordate de primărie, cu peste 2 milioane de euro. În total, Colterm primește anul acesta puțin peste 12 milioane de euro din bugetul Timișoarei, conform estimărilor specialiștilor companiei de termoficare.

Consilierii locali au adoptat, marți, creșterea prețului gigacaloriei, în condițiile în care a crescut și prețul gazului. Potrivit proiectului de hotărâre, prețul de producție al gigacaloriei crește de la 374,26 lei/Gcal, sumă ce include TVA, la 398,49 lei/Gcal, inclusiv TVA. Dacă la începutul lunii primarul Nicolae Robu nu știa dacă primăria poate crește și subvenția, iată că s-a găsit o soluție, așa că municipalitatea plusează, anul acesta, cu 10 milioane de lei. În total, Colterm ar primi 55,25 de milioane de lei, conform calculelor din bugetul companiei de termoficare pe anul 2017, ceea ce înseamnă puțin peste 12 milioane de euro.

Consumul anual, pe Timișoara, este de 420.000-430.000 de gigacalorii, în condițiile în care Colterm mai are aproximativ 65.000 de abonați.

Sursa: tion.ro

Actualizat: 17 Octombrie 2017
COMENTARII