Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Destinații noi? Ce ai spune de o operă de artă?

18 Octombrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Operele de artă nu există doar în galerii, ci sunt și simple accidente transformate în istoria locului. Oameni simpli, de la copii la bunici, participă în fiecare zi la transformarea locurilor în care trăiesc. Iar poveștile din spatele lor sunt impresionante. 

Într-un mic sătuc polonez numit Zalipie, cineva a pictat flori pe tavan, cu scopul de a acoperi petele de fum făcute de cuptor. Pe atunci, aceste pete erau în toate casele, așa că vecinii au ales să picteze și ei flori în locurile cu pete. Alții au extins pictura de flori în alte locuri în care pereții erau pătați, sau chiar de dragul esteticii. Așa se face că, în scurt timp, întreg satul era înflorat. De la case la hambaruri, de la poduri la biserici, chiar și cuștile câinilor. Mai mult, în fiecare primăvară, din anul 1948 încoace, în sat s-a ținut concurs de pictură pe case numit Malowana Chata. Scopul concursului era inițial  chiar unul terapeutic, pentru că a reușit să distragă atenția polonezilor de la atrocitățile suferite de țară după al doilea Război Mondial.

Acum, la zeci de ani distanță, satul Zalipie, situat la doar 90 de minute de Varșovia, a devenit un punct de atracție pentru turiștii care caută o excursie unică și memorabilă. 

Sursa: media.imopedia.ro

 

Actualizat: 17 Octombrie 2017
COMENTARII