Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Cum îngrijim plantele pe caniculă?

29 Iunie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Lunile de vară sunt foarte periculoase pentru grădini. Cei care au gazon, dar și cei care au plantat flori și arbuști ornamentali trebuie să îngrijească plantele cu multă grijă, altfel se usucă. Specialiștii avertizează că poate cel mai important aspect pentru a păstra grădina verde în zilele cele mai fierbinți ale verii îl reprezintă udatul plantelor. Fie că este vorba despre gazon, fie că vorbim despre o grădină în care sunt multe flori, apa nu trebuie sa lipsească.

Dar aveți grijă: nu udati grădina în timpul zilei! „Sunt necesare două udări pe zi, dimineața și seara. La sfârșitul zilei, gazonul trebuie udat după ora 23.00. Dacă udăm plantele pe la 19-20, acestea riscă să se usuce pentru că pămantul este încă fierbinte, nu e răcoare, iar diferența de temperatură provoaca un soc plantelor. Dimineața, grădina trebuie udată în jurul orei 6.00”, explica Radu Greavu, specialist în domeniu și managerul unei firme de amenajare a spațiilor verzi. Prin udarea grădinii seara, cât mai tarziu posibil, când pământul s-a mai racit, este evitată evaporarea prea rapidă a apei, înainte ca aceasta să se fi îmbibat în sol și să ajungă la plante.

Solul dens, cleios, trebuie udat rar și din belsug, deoarece reține excelent apa. Solul nisipos, pe de alta parte, nu reține la fel de bine umezeala, așa că va trebui udat mai des și în cantități moderate.

Exista și tratamente pentru grădina pe timp de caniculă. Îngrășămintele foliare sunt recomandate gazonului și plantelor pentru, că încurajează fotosinteza, înflorirea și înrădacinarea plantelor. Azotul, fosforul și potasiul sunt principalele elemente folosite în tratarea grădinii. Persoanele care au gazon sau o grădină frumoasă pe care vor să o îngrijească pot găsi, la magazinele de specialitate, tratamente pentru a întretine spațiile verzi.

Iată și câteva sfaturi pentru a întreține gazonul pe caniculă

În luna iunie se poate reînsămânţa peluza, completând golurile apărute, însă înainte de venirea marilor călduri. Dacă semănaţi după instalarea caniculei, firele de iarbă vor fi prea firave să reziste.

Udaţi constant gazonul, de preferat prin aspersiune. Pentru a stabili nivelul de apă necesar la o udare, puneţi din loc în loc recipiente cu diametre egale. Opriţi udatul când nivelul apei din acestea atinge 2,5 cm.

Un gazon de calitate se tunde cu regularitate, lăsându-l tot mai lung pe măsură ce temperatura creşte. După tunderea gazonului, nu strângeţi iarba rezultată, aceasta având rolul de a reduce evaporarea apei din sol şi, după descompunere, va fertiliza pământul.

În lunie iulie şi august, firele de iarbă trebuie să aibă 8-9 cm. Astfel, acestea se umbresc reciproc şi protejează rădăcinile de razele fierbinţi. Totodată, este important să nu fertilizaţi peluza în iulie. Faceţi acest lucru după jumătatea lui august.

Surse: www.paradisverde.ro

           www.opiniatimisoarei.ro
Actualizat: 29 Iunie 2016
COMENTARII