Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Blocurile Comuniste versus Blocurile Noi

10 Noiembrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Modelul de locuire implementat inainte de Revolutie reprezinta o solutie convenabila si pentru cumparatorii de astazi, din mai multe puncte de vedere.

In 2006-2007, constructia de noi blocuri incepea sa prinda avant. Dezvoltatori straini – dar si autohtoni – recunosteau potentialul din spatele unei nevoi locative reale, dupa mai mult de un deceniu in care ritmul livrarilor de case la nivel national lasase de dorit. Un alt lucru pe care jucatorii din aceasta piata il intuiau era dorinta populatiei de a-si ridica nivelul de viata, fugind astfel de apartamentele construite in timpul regimului comunist – sau asa-numitele „cutii de chibrituri”.

Asa se face ca, in perioada de boom, majoritatea ansamblurilor lansate pe piata se „laudau” cu suprafete care de care mai generoase ale locuintelor, la antipodul celor din blocurile vechi.

O solutie practica de locuire

Opt ani si o criza economica mai tarziu, busola pietei imobiliare romanesti arata in directia opusa. Cu programul Prima Casa pe post de „colac de salvare”, apartamentele vechi continua sa fie cel mai vandut tip de locuinte. Clientii? Chiar „tinerii” care ar fi vrut, pana nu demult, sa fuga de asa ceva!

Se pare ca blocurile construite in perioada comunista beneficiaza de un cumul de atuuri inca atractiv, chiar si pentru clientii de astazi:

  • localizarea favorabila (nu neaparat in centrul orasului, dar cu acces facil la mijloacele de transport in comun, pentru a putea ajunge rapid acolo)
  • suprafetele rezonabile ale locuintelor – care inseamna, implicit, si preturi mai mici.

Ceea ce pentru statul comunist era un mod eficient de urbanizare pentru romanii de azi reprezinta o solutie convenabila atat din punct de vedere financiar, cat si din perspectiva vietii intr-un oras aglomerat.

„Noua generatie” de locuinte

Pe acest fundal, nu este deloc surprinzator ca, pe segmentul rezidential nou, proiectele care se bucura de cea mai mare popularitate in momentul de fata urmeaza, cel putin partial, „reteta” blocurilor ridicate inainte si imediat dupa Revolutie. 

Noile proiecte propun unitati locative cu suprafete comparabile cu cele din blocurile vechi:

  • 30 de metri patrati pentru o garsoniera (sau 40 de metri patrati pentru o garsoniera dubla, un fel de apartament cu doua camere in varianta „economica”),
  • 45-50 de metri patrati pentru o locuinta bicamerala sau
  • circa 60 de metri patrati pentru una tricamerala (70 de metri patrati fiind deja o suprafata de-a dreptul generoasa).

Sursa: Imobiliare.ro

Actualizat: 10 Noiembrie 2014
COMENTARII