Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Bănățeni unde plecăm în weekend?

19 Octombrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Banatu-i fruncea ar spune cu fală cei care locuiesc în această zonă a ţării. Cea mai vestică regiune a României este un amestec bine proporţionat de multiculturalitate, varietate, istorie, tradiţii şi cultură, toate aşezate într-un cadru natural, care înglobează atât câmpii roditoare, cât şi zone montane cu peisaje şi locuri spectaculoase.

Cheile Nerei. Situate în judeţul Caraş-Severin, Cheile Nerei sunt locul în care e află şi celebra Cascadă Bigăr, cunoscută pe întreg mapamondul după ce a fost desemnată de o revistă de specialitate cea mai frumoasă cascadă din lume. Cheile Nerei sunt un loc ideal pentru turiştii aflaţi în căutarea aventurii, fiind o zonă ideală pentru rafting, drumeţii montane, căţărări şi pentru cei pasionaţi de speologie. 

Banatul are o istorie îndelungată în ceea ce priveşte producţia de vin. Zona de coline a Munţilor Zarandului este renumită pentru vinurile sale şi este un punct de reper important de pe Drumul Vinului. Podgoriile Miniş sunt locul în care vei descoperi aroma dulce, dar aspră a vinului din Banat, o experienţă care îţi va încânta simţurile. Vinul de Miniş a fost declarat regele vinurilor în urmă cu 150 de ani.

Perla Banatului şi locul binecuvântat cu ape termale se află în judeţul Caraş-Severin. Staţiunea Băile Herculane are o istorie de două mii de ani şi a fost unul dintre locurile populate, dezvoltate şi foarte apreciate de romani. Chiar dacă timpul şi-a lăsat amprenta peste staţiunea balneoclimaterică, aici îţi vei vindeca trupul şi te vei bucura de trasee montane, un peisaj superb şi momente de relaxare.

Zona montană a Banatului este una dintre cele mai frumoase din ţară, cu atracţii unice, parcuri tematice şi locuri de poveste. Fiind o regiune care se întinde pe suprafaţa a două judeţe, aceasta este împărţită în mai multe zone de interes. Zona turistică Scorilo, Semenic, Clisura Dunării şi Aurora Banatului sunt teritorii care impresionează prin grandoarea peisajelor. Dedică-ţi mai multe zile pentru a le explora pe toate.

La 30 de kilometri de Reşiţa, înconjurat de munţi şi păduri de conifere, se află Lacul Văliug pe malurile căruia s-a dezvoltat staţiunea cu acelaşi nume. Văliug este o destinaţie atât de vară cât şi pentru sezonul rece. În timpul verii, te poţi răcori în apele Lacului Văliug sau poţi explora zona alegând unul dintre numeroasele trasee montane. Iarna, staţiunea se pretează pentru practicarea sporturilor pe zăpadă, bucurându-se de una dintre cele mai moderne instalaţii de ski din ţară.

Mlaştina din localitatea Satchinez, situată la doar 25 de kilometri de Timişoara, poartă denumirea de Delta Banatului. Zona este arie protejată şi locul în care zeci de specii de păsări migratoare sosesc în fiecare an să-şi construiască cuibul în răchită. Delta Banatului este un adevărat paradis al păsărilor şi o oază de linişte cu o valoare unicat.

Nu departe de Oraviţa se află cea mai frumoasă zonă din vestul ţării. Clisura este o operă de artă a naturii şi locul în care Munţii Banatului sunt mângâiaţi de apele albastre ale Dunării. Atracţiile turistice sunt numeroase, de la drumeţii prin Munţii Almăjului până la plimbări cu barca. Peşterile Veterani şi Ponicova sunt locuri ideale pentru iubitorii de aventură. Pe Clisura Dunării, în zona Cazanelor Mari se află şi cea mai mare statuie sculptată în piatră din Europa – Decebalus Rex.

 

Sursa: ghiduri-turistice.info

Actualizat: 19 Octombrie 2017
COMENTARII