Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

3 mituri spulberate despre utilizarea centralelor termice

25 Octombrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Centrala termică este unul dintre cele mai importante echipamente din casă pentru că atât confortul, cât și bugetul întregii familii depind de buna funcţionare a acesteia. Uneori, modul în care este utilizată centrala termică poate fi influențat de o serie de mituri care circulă si în care mulți încep să creadă și chiar să le pună în aplicare.

Care sunt cele mai răspândite mituri legate de centralele termice:

1. Centralele vechi sunt mai bune. Chiar dacă te încearcă nostalgia când privești centrala termică pe care o ai de ani buni, ai grijă că aceasta îţi poate încarcă excesiv factura de gaz şi electricitate. Pe de-o parte din cauza uzurii care începe să îşi spună cuvântul printr-un consum mai mare de gaz şi electricitate, pe de altă parte pentru că între timp tehnologia a evoluat uimitor, iar o centrală termică nouă care utilizează o tehnologie revoluţionară scade considerabil costurile alocate încălzirii.

2. Închid centrala când plec de acasă pentru a face economie. Mulţi utilizatori închid complet căldura peste zi, când pleacă de acasă. Pe de-o parte cred că în acest fel vor reduce consumul, pe de altă parte văd în această metodă o soluţie de siguranță în locuință atunci când nu e nimeni acasă. Nimic mai greşit! Închiderea completă a căldurii peste zi şi pornirea centralei doar când eşti acasă va încetini încălzirea locuinţei și implicit va determina un consum mai mare. Controlează temperatura din locuinţă cu ajutorul aplicaţiilor mobile ale celor mai noi tipuri de central termice de pe piaţă – centralele termice inteligente.

3. Nu are rost să investesc prea mulţi bani într-o centrală termică. Pe termen lung ineficiență costă. Dacă la început te bucuri că faci economii la achiziţia echipamentului, după primele utilizări vei realiza că acestea vor fi redirecţionate spre plata facturilor de gaz şi energie. Orientează-te spre noile tehnologii care graţie inovaţie oferă echilibrul perfect între confortul din locuinţă şi costurile de utilizare.

Sursă: casa-gradina.ro

Actualizat: 25 Octombrie 2016
COMENTARII