Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

"Prima Casă" va continua; unele familii tinere ar putea avea acces la el fără avans

10 Noiembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Ministrul Finațelor declara săptămâna trecută că programul Prima Casă va continua încă 5 ani. Astăzi, în cadrul dezbaterii Strategiei Naţionale a Locuirii, Vasile Dîncu - ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunțat că se dorește îmbunătățirea programului, astfel încât unele familii tinere ar putea avea acces la creditele Prima Casă fără a plăti un avans.

”În ceea ce priveşte programul Prima Casă, el va continua. Sperăm, după negocierile pe care le-am avut anul acesta cu Ministerul de Finanţe, să avem un buget începând de anul viitor de câteva ori mai mare, pentru că este cu adevărat un program de succes din ultimii ani şi a reuşit să performeze foarte bine din toţi indicatorii. (...) Poate este necesar să ne gândim un pic la condiţii, să facem nişte condiţii de acordare a avansului, de exemplu, care să fie în corelaţie cu veniturile pe care le au familiile tinere. Pentru multe familii tinere, 15% din valoarea unei locuinţe este poate prea mult, este şi greu de obţinut un credit. Aşa încât ne gândim la facilitarea acestor credite legate de 'Prima Casă'', a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.

Cum va fi acordat un posibil avans de 0%? Vasile Dîncu a răspuns:

”Chiar şi 5% pentru unele familii, care nu pot obţine un credit, este foarte mare. În funcţie de situaţie, ar putea ca unele familii tinere, care nu pot să dea un avans, să poată să aibă acces şi fără un avans, dacă o analiză financiară a veniturilor arată acest lucru”, a menționat vicepremierul.

Strategia Naţională a Locuirii se află încă în dezbatere publică, iar ulterior se vor decide schimbările legislative necesare.

Surse: agerpres.ro

Actualizat: 10 Noiembrie 2016
COMENTARII