Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

"Noua Casa" - ce modificari ar aduce noul program daca ar fi implementat de Executiv?

21 Martie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Inca de la inceput, programul “Prima Casa” a suferit o serie de modificari, si promite noi schimbari si de acum inainte.
Desi momentan este doar la stadiul de idee, putem sa ne asteptam la viitoare modificari majore, chiar daca acestea au fost propuse inca de la sfarsitul anului 2012. Ceea ce propunea USL-ul la acea vreme era de a modifica “Prima Casa” in “Noua Casa” , prin care beneficiarii unui credit co-garantat de catre stat sa poata achizitiona doar unitati locative nou-construite. In cele din urma insa, “Noua Casa” s-a pierdut, probabil, in sertarul unui consilier.

Noul Executiv, condus tot de Victor Ponta, revine la aceasta idee, incluzand propunerea de modificare in programul de guvernare trimis la inceputul acestei luni catre Parlament, cu aceeasi formulare din 2012: „Proiectul Prima Casa va fi transformat in proiectul Noua Casa, adresat doar pentru achizitionarea de locuinte noi”, insa si de aceasta data lipsesc termenele sau orice detalii concrete despre implementarea unei asemenea schimbari.

Ce se va intampla pe piata apartamentelor vechi, in cazul in care se trece la “Noua Casa”?

Este foarte probabil ca aceasta implementare sa aduca modificari majore pe piata apartamentelor vechi, cererea scazand pentru acest segment, cei dornici sa achizitioneze prin acest program, fiind nevoiti sa se orienteze spre apartamente noi. Accesul la credite pentru apartamente vechi nu va mai fi atat de facil, ceea ce va genera o scadere a numarului de tranzactii cu imobile vechi. Reducerea cererii se va resimti astfel in reducerea preturilor la apartamentele vechi.

Se preconizeaza astfel o crestere a numarului de tranzactii pe piata apartamentelor noi si a terenurilor ieftine, ceea ce va impulsiona dezvoltarea proiectelor imobiliare pe terenuri din interiorul orasului, cu conditia ca pretul terenurilor sa fie mai accesibile ca pret, pentru a nu se reflecta in cresteri majore in pretul final al apartamentului.

Pana la momentul in care programul “Prima Casa” va trece la “Noua Casa”, toate acestea sunt simple speculatii.. Ramane de vazut cum va reactiona piata si cum va afecta cei doi jucatori: vanzatorul si cumparatorul.

Sursa: Imobiliare.ro

Actualizat: 21 Martie 2014
COMENTARII