Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Vrei să îți renegociezi chiria?

20 Decembrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Locuiești în chirie de ceva timp și ți se pare că, dintr-un motiv sau altul, suma plătită în fiecare lună se situează vizibil peste media pieței? Dacă te gândești să ceri proprietarului o renegociere a acestei sume, sezonul rece este, probabil, cea mai potrivită perioadă în care să aduci vorba despre asta.

Iată 3 idei de la care poți porni renegocierea:

Reajustarea prețurilor după perioada de vârf

Perioada de vârf pentru piața închirierilor este, după cum se știe, luna septembrie, un interes mai ridicat din partea clienților resimțindu-se însă și în august și septembrie. Pe fondul cererii crescute din acest interval, tendința proprietarilor este de a-și majora pretențiile din punct de vedere financiar. În ultimele două luni ale anului însă, interesul pentru închirieri scade simțitor, ceea ce contribuie la o reajustare a prețurilor. Dacă vrei să ai o discuție cu proprietarul în această perioadă, îi poți oferi ca argument exemple de proprietăți închiriate mai ieftin în zona ta.

Cererea redusă

Activitatea mai slabă din piață înseamnă că șansele unui proprietar de a găsi un nou chiriaș sunt sensibil mai scăzute, ceea ce îl poate face mai deschis la solicitarea ta de a renegocia prețul. Un aspect cu greutate în ochii acestuia este și că o asemenea schimbare înseamnă timp, efort și, foarte probabil, chiar bani pierduți (pentru fiecare zi în care casa va fi nelocuită).

Încrederea câștigată

Dacă locuiești de mai mult timp în același loc, probabil că ai reușit să te mai apropii de proprietar și i-ai câștigat, cel puțin într-o anumită măsură, aprecierea. Acesta este un atu important, pe care îl poți folosi cu succes într-o discuție de renegociere a chiriei, căci pentru el contează mult să poată avea încredere în locatarul casei sale.

Sursa: imobiliare.ro

Actualizat: 20 Decembrie 2017
COMENTARII