Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Urmeaza sa se ridice cel mai mare spital din vestul tarii, langa Timisoara.

24 Iunie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Timisoara continua procesul de modernizare, de oferire a unor servicii de calitate si se indreapta cu pasi repezi spre titlul de Capitala Europeana. Aceasta modernizare se extinde putin si in imprejurimi, de data aceasta in localitatea Giroc, unde este in discutie construirea unui complex spitalicesc. Este vorba de o investitie americana, care in 30 de ani va reveni in totalitate judetului Timis.

Consilierii judetului vor lua in discutie, la intalnirea de Miercuri, un studiu de prefezabilitate pentru construirea acestui spital, numit ”Complex spitalicesc de excelenta in regim de investitie si exploatare public-privata”.

Valoarea proiectului este de 171.649.000 de euro, la care se adauga TVA, iar perioada de amortizare a investitiei este de aproximativ 16 ani. Consiliul Judetean Timis participa cu terenul si utilitatile, in rest totul este contruit de o firma din Cipru cu bani de la americani.

Proiectul presupune ridicarea cladirii unui spital ultramodern care ar urma sa aiba cel mult 600 de paturi si 900 de angajati. Va avea spatii de cazare pentru bolnavi, policlinica, urgente, heliport, cabinete de consultatie, birouri administrative, amfiteatru, spatii pentru apartinatori, cantina si morga.

Noul spital ar urma sa aiba sectii de traumatologie, obstetrica-ginecologie, chirurgie generala, medicina interna, cardiologie, oftalmologie, ORL, stomatologie, endoscopie, fertilizare in vitro, psihiatrie, pediatrie si neonatologie, servicii de terapie intensiva, dermatologie, radiologie, ortopedie, neurologie. Vor mai fi, de asemenea, serviciul de urgenta, servicii zi/chirurgie, laborator, club de sanatate, centru de diabet, farmacie, sala de conferinte, biblioteca, servicii de statistica.

Dupa cei 16 ani in care investitorii isi vor recupera banii cheltuiti cu ridicarea si punerea in  functiune a noului spital, 40% din actiuni vor reveni Consiliului judetean Timis, iar 60% consortiunui american. Dupa 30 de ani, firma care construieste complexul spitalicesc se va retrage si va transfera dreptul de proprietate judetului Timis.

Sursa text & foto: Opiniatimisoarei.ro

Actualizat: 24 Iunie 2014
COMENTARII