Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Un pod de Cartea Recordurilor la Timisoara

02 Mai 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Un proiect demn de Cartea Recordurilor. Acolo ne si dorim sa ajunga Timisoara in viitorul apropiat. Nu mai este o fantezie, deoarece acest lucru se poate materializa cat de curand. Asociatia EcoStuff Romania a adunat o serie de voluntari care sa se ocupe de proiectul "Cu Podul in Guinness Book", gasind in timp record arhitecti si designeri care sa deseneze “Largest Plastic Bottle Sculpture”. In ce va consta acest proiect? Intr-un pod peste Bega, din PET-uri, cu care se doreste intrarea in Cartea Recordurilor. In prezent, recordul este detinut de Jolanta Smidtiene, din Lituania, care in 2011 a realizat un brad de Craciun din 42.000 de PET-uri. Timisoara vrea sa faca podul peste Bega din cel putin 75.000 de sticle de plastic. 

Proiectul a fost facut de Florin Simidreanu, student in anul 4 la Facultatea de Arhitectura din Timisoara. Sculptura din PET-uri va avea o zona de concert, una de fotografii, o platforma belvedere, precum si o zona de info. Prin mijloc se va putea trece cu ambarcatiuni pentru kaiac-canoe. Conform proiectului, podul ar putea suporta chiar si 40 de tone.

Cei de la EcoStuff au incheiat si o colaborare cu Primaria Timisoara. Proiectul a fost inscris deja si confirmat in Guiness Bokk in luna ianuarie a acestui an. Voluntarii sustin ca scopul este constientizarea si responsabilizarea timisorenilor in prevenirea aruncarii deseurilor pe cursurile raurilor. Constructia va fi ridicata intre 3 -5 iunie, urmand ca odata inaugurata de Ziua Mondiala a Mediului sa fie accesibila pentru doua saptamani. Timisorenii se vor putea plimba pe el, vor putea sta sa se odihneasca si vor putea face fotografii.

Daca doresti si tu sa ajuti acest proiect, o poti face. Este nevoie de 100.000 de PET-uri, curate, neturtite si cu dop, pe care le puteti dona incepand de luni 5 mai, in fiecare zi intre orele 18.00 – 20.00, in incinta “La Capite”, vis-a-vis de Universitatea de Vest din Timisoara.

Dorim mult succes acestui proiect si asteptam "selfie-urile" de pe pod.

Sursa: opiniatimisoarei.ro

Actualizat: 02 Mai 2014
COMENTARII