Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Turnul de Apa din Iosefin ar putea fi transformat in restaurant cu vedere panoramica si terasa suspendata

07 Mai 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

In curand, la Timisoara, vom putea bea cafeaua intr-un restaurant sau o cafenea la inaltime, in castelul de apa din cartierul Iosefin.

Primaria vrea sa inchirieze turnul de apa, elaborand un proiect in acest sens, facut de un arhitect din Timisoara. In Turnul de Apa din Iosefin se vrea lift cu vedere panoramica, precum si o terasa suspendata pe castel.

“Facem un obiectiv turistic, restaurant, cafe-bar si ce mai incape acolo, o sa vedem cand e gata proiectul, avem si un solicitant. Un absolvent de Arhitectura a venit la mine si mi-a prezentat un proiect. Urmeaza sa discutam daca pune la dispozitie proiectul gratuit. Noi mai lucram cu o firma privata la o schita de proiect, apoi alegem o varianta, iar in perioada imediat urmatoare il vom scoate la licitatie”, a declarat viceprimarul Traian Stoia pentru Opiniatimisoarei.ro.

In proiectul facut pentru lucrarea de licenta, arhitectul care a venit la primarie a desenat un lift interior, insa viceprimarul sustine ca acolo s-ar potrivi mai bine un lift cu vedere panoramica.

“Din punctul meu de vedere, trebuie sa fie un lift panoramic, exterior, pentru ca spatiul este si asa limitat in interior. In spatiul cel mai generos din turn trebuie facut un restaurant. Dupa parerea mea, trebuie studiata putin posibilitatea de a extinde in exterior terasa respectiva cu cel putin 2 metri, dar asta implica si niste studii de rezistenta. Si fundatia liftului ar trebui verificata de specialisti. Speram sa putem scoate in cursul lunii mai la licitatie proiectul, am convenit cu domnul arhitect ca vom relua discutiile imediat dupa 1 mai, ca sa vedem si care sunt pretentiile dansului vizavi de coordonarea executarii a ceea ce dorim noi sa apara in acest monument istoric”, a mai spus Stoia.

Text & Foto: Opiniatimisoarei.ro

Actualizat: 07 Mai 2014
COMENTARII