Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Trucuri pentru amenajarea apartamentelor mici

05 Septembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Casele viitorului vor fi mici, inteligente și funcționale, dar până atunci avem nevoie de trucuri pentru amenajarea apartamentelor cu spațiu restrâns. Deși pentru mulți lipsa de spațiu este un disconfort continuu,amenajarea apartamentelor mici, făcută cu atenție pentru detalii, poate să ducă la rezultate excepționale.

În planul de amenajare a apartamentelor mici o sumă de trucuri au devenit deja clasice. Pereții albi, ferestrele lăsate libere, piesele de mobilier pe măsura spațiului, păstrarea unei bune organizări și a ordinii în casă sunt câteva din detaliile cunoscute. Există însă și alte trucuri, deosebit de utile pentru a crea efectul de spațiu. Fiecare propunere trebuie filtrată și folosită în funcție de ceea ce oferă apartamentul. Trebuie spus că pentru amenajarea apartamentelor mici poți să folosești trucuri care măresc vizual spațiul dar și soluții parctice pentru buna folosire a acestuia.

1. Elimină pereții despărțitori acolo unde nu este nevoie de compartimentare. Această modificare aduce imediat un plus de spațiu, dar măsura trebuie făcută doar dacă este necesar și fără să afecteze structura de rezistență a construcției.

2. Renunță la draperii și perdele, acolo unde se poate. Poți filtra lumina cu sisteme de protecție aplicate direct pe fereastra care nu ocupă loc.

3. Folosește uși culisante și uși din sticlă. Lasă lumina să treacă, deoarece aceasta înseamnă spațiu. Înlocuiește tot ceea ce se poate cu varianta din sticlă. Sticla este ideală pentru ușile dulapurilor, pentru unele obiecte de mobilier, venind totodată într-o gamă variată (colorată, mată sau fumurie) ce contribuie la aspectul elegant al oricărei locuințe.

4. Folosește oglinzi.

5.Folosește spațiile verticale din casă, dar cu atenție pentru că deși polițele, dulapurile și bibliotecile sunt excelente pentru depozitare, poți risca să aglomerezi spațiul. Una din cele mai bune soluții sunt piesele de mobilier multifuncționale, este ideală biblioteca multifuncțională, cu rafturi,sertare și spații multiple de depozitare. Designul minimalist, este cea mai bună soluție pentru a asigura spațiul restrâns cu tot ceea ce este necesar, acesta rămânând liber și organizat.

6. Folosește lumina pentru a pune accent pe unele locuri din casă. În felul acesta spațiul vizual este mai bine gestionat.
7. Este ideal ca podelele sa fie cât mai libere. Poți renuța la covoare sau poți să folosești carpete.
8. Folosește tapet cu dungi fine, cu inserții lucioase, toate oferă senzația de spațialitate. Trucurile de mărire vizuală a spațiului trebuie folosite echilibrat. Mai multe soluții aplicate concomitent pot provoca efectul invers al modificărilor noastre.

9.Folosește mai multe surse de iluminat în tavan. Alinierea lor este mereu o bună soluție. O soluție excelentă pentru amenajarea apartamentelor mici este simetria. Aceasta păstrând echilibrul în camere.
10. Nu uita de spațiile neutilizate, pervazul ferestrelor, partea superioară a dulapurilor, ultimul raft al bibliotecii, zona de sub pat, toate pot deveni adevărate comori când vine vorba de spații pentru depozitare.

Sursă foto: Pinterest

Sursă: casa-gradina.ro

Actualizat: 05 Septembrie 2016
COMENTARII