Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Trei metode simple pentru a ne proteja terasa sau balconul de caniculă

08 August 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Terasele sunt vedetele verii, deşi în anumite momente al zilei pot deveni impracticabile datorită soarelui puternic, a pardoselii sau a mobilierului prea încinse la culoare. Dacă iniţial am luat în calcul doar mobilierul şi materialul de pavare pentru terasă sau balcon, prima zi toridă este de obicei momentul în care începem să ne gândim şi la sisteme de răcire a terasei, pentru a o putea folosi confortabil în orice condiţii.

În funcţie de suprafaţa terasei, orientarea şi amplasamentul său, pot fi folosite oricare dintre soluţiile de mai jos, individual sau împreună.

Plantele – soluţii naturale

Socotite soluţii ideale de umbrire şi răcorire a proprietăţii de către adepţii caselor verzi, plantele ar trebuie folosite cât mai mult pe orice terasă şi chiar în balcon. Oferă confort psihic, reduc temperatura cu umbra pe care o fac, purifică aerul, iar unele ne oferă flori, parfum şi chiar fructe – ca să enumerăm doar câteva dintre beneficii.

Plantaţi copaci şi garduri vii sau folosiţi ghivece cu arbuşti înalţi pe marginea terasei, pentru a crea umbră. Nici clasica viţă de vie, viţa sălbatică sau iedera nu sunt de lepădat, la fel şi plantele căţărătoare cu flori, de la trandafiri căţărători, până la glicină (Wisteria sinensis ), clematis, caprofoi (Lonicera japonica), luleaua turcului (Campsis).

Da, plantele cer şi îngrijire, dar acolo unde nu putem lăsa totul pe seama naturii, putem folosisisteme de micro – irigaţii pentru ghivece, care vin la pachet, gata pregătite pentru a fi instalate chiar de către nespecialişti.

Sistemele de umbrire: Umbrele, pergole, pavilioane, umbrare

Retractabile şi din material textil, sau permanente, cu structură fixă şi învelitori din diferite materiale, de la ţiglă până la policarbonat, rolul lor este să creeze umbră.

Pentru un efect cât mai bun, materialele din care sunt făcute este recomandat să fie deschise la culoare, pentru a respinge razele solare, iar dacă este vorba despre acoperişuri, am găsit inclusiv sugestii pentru învelitori în culori deschise, argintii chiar, care resping razele solare, combinate cu termoizolaţie pe interior, pentru a nu transmite căldura dedesubt.

Sisteme de răcire a terasei prin evaporare, sau cu ceaţă

Doar aparent complicat de instalat şi administrat, aceste sisteme folosesc curent electric şi apă de la robinet şi se pot monta de către nespecialişti în câteva minute, folosind instrucţiunile de asamblare din pachet.

Ceaţa formată de sistem reduce temperatura aerului cu 10 până la 14 grade, crescând gradul de confort pe terasă, dar sistemul poate fi folosit pentru răcorirea şi umidificarea oricărei zone şi incinte: terase, sere, grajduri, balcoane, chioşcuri.

Ceaţa este formată din picături foarte fine din apa împinsă cu presiune prin nişte duze foarte mici. Ceaţa este suficient de fină pentru a se evapora rapid după ce ajunge în contact cu aerul fierbinte, pentru a nu picura şi a nu umezi decât aerul, creând senzaţia de răcoare. E adevărat, calitatea instalaţiei şi fiecărei componente a acesteia este crucială pentru a nu se crea picături şi în acest fel, stricăciuni terasei sau disconfort locatarilor.

Sursă: sporulcasei.ro

Actualizat: 25 August 2016
COMENTARII