Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Tipologia cumparatorului de imobiliare in 2015

13 Mai 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Pentru a vinde eficient un produs, o conditie esentiala este sa-ti cunosti potentialul client. Aceasta se aplica si in imobiliare. Daca te numeri printre cei care au la vanzare o casa, o analiza realizata de Banca Comerciala Romana (BCR) asupra portofoliului de credite acordate anul trecut pentru cumpararea de locuinte iti poate fi un instrument extrem de util.

25% dintre clienti, la a doua achizitie

Din punct de vedere socio-demografic, datele celei mai mari banci din Romania arata ca cei care au contractat imprumuturi pentru achizitia unei locuinte sunt majoritar barbati, cu varste cuprinse intre 25 si 40 de ani, casatoriti si cu studii superioare.Un fapt interesant mentionat de acesta este ca peste 25% dintre clientii de anul trecut sunt familii aflate la a doua achizitie de locuinta.

Cele mai cautate raman apartamentele cu doua camere

In ceea ce priveste preferintele cumparatorilor pentru diferite tipuri de locuinte, studiul citat arata ca, la nivel national, 45% dintre credite au vizat achizitia de apartamente cu doua camere, in vreme ce 27% dintre beneficiari au optat pentru unitati locative tricamerale, 10% pentru garsoniere, iar 5% pentru apartamente cu patru camere (sau mai mult). Pe de alta parte, circa 13% din credite au fost folosite pentru achizitia de case/vile.

Media unui credit, sub 40.000 de euro la nivel national

Potrivit BCR, valoarea medie a unui credit destinat achizitiei unei locuinte a fost de circa 163.000 lei pe parcursul anului trecut. Aceasta suma reprezinta echivalentul a 36.366 de euro (raportat la cursul valutar de la finele lui 2014), Timisoara apropiindu-se de aceasta medie.


Unii romani prefera ultimul etaj!

O statistica interesanta realizata de reprezentantii bancii a relevat ponderea tranzactiilor cu apartamente situate la ultimul etaj: 31% in Timis. Printre factorii care au influentat decizia cumparatorilor de a achizitiona o locuinta situata la ultimul etaj s-au identificat:

  • structura fondului locativ existent,
  • oferte interesante pentru clienti in proiecte rezidentiale noi,
  • dorinta de a avea intimitate si priveliste placuta, dar si
  • pretul atractiv in multe din cazuri”

Sursa: Imobiliare.ro

Actualizat: 13 Mai 2015
COMENTARII