Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Timisoara se modernizeaza in forta. Ce Pasaje importante vor beneficia de renovari?

14 Mai 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Timisoara se modernizeaza in forta, dupa cum anunta primarul Nicolae Robu prin intermediul panourilor de avertizare de la intrarile in oras. Cele peste 100 de santiere deschise au menirea de a imbunatati imaginea orasului, iar acest lucru se face cu efort si rabdare.

Nu vor scapa de renovari nici Pasajul Victoriei, sau Pasajul Jiul, care sunt pe lista principalelor modificari dorite de edil.

La Pasajul Victoriei, lucrarile vor incepe abia dupa reabilitarea zonei Cetate. Santierul din Piata Victoriei se va deschide, cel mai probabil, anul viitor, dupa ce vor fi inchise santierele din zona pietelor Unirii, Libertatii si Sfantul Gheorghe. Pasajul Victoria va beneficia de un pasaj auto subteran, care va fi simplu de facut, in opinia edilului.

La anul, in primavara, cel tarziu in vara, se va termina amenajarea centrului istoric, cu toata zona pietonala. Vom avea schimbari radicale pe care, de altfel, noi le simtim de acum. Nu vor mai patrunde masinile pe toata acea retea de 10 strazi si 4 piete. Chiar vom mai extinde, probabil, zona pietonala si pe anumite portiuni care nici nu sunt in acest proiect in momentul de fata. Vom analiza, dar ne preocupa lucrul acesta, ca sa dam o imagine de ansamblu, asa cum se cuvine, intregii zone. [...]”, declara primarul Timisoarei pentru Opiniatimisoarei.ro.

Tot pe lista primarului se afla si Pasajul Jiul. Calvarul soferilor care trec in fiecare zi pe sub calea ferata de la Pasajul Jiul s-ar putea termina, dar nu mai devreme de anul viitor. Pasajul Jiul trebuie largit la 4 benzi, insa este nevoie si de aprobari de la CFR.

Potrivit primarului Nicolae Robu, lucrarile vor fi efectuate cu bani din bugetul local si este foarte probabil sa inceapa anul acesta. Edilul recunoaste ca soferii traiesc un adevarat calvar in fiecare zi cand trec pe acolo.

“E foarte greu in zona Pasajului Jiul, este foarte foarte greu. In circa o luna avem termen sa primim proiectele si, de indata ce vom avea proiectele, vom trece la intocmirea caietului de sarcini si vom lansa licitatia pentru lucrarile de la Pasajul Jiul. Aceasta este prima lucrare pe care o abordam si o lansam pe venituri proprii. Vom vedea cand se termina toata documentatia, dar e vorba despre cateva milioane de euro. Bugetul Primariei Timisoara trebuie sa suporte lucruri esentiale, precum un pod peste Bega, subpasajul Jiul si subpasajul Piata Victoriei. Acestea sunt toate lucruri esentiale. Noi avem circa 100 de milioane de euro ca venituri proprii si trebuie sa putem da cateva zeci de milioane si pentru astfel de lucrari. [...] Daca noi ne-am apuca de Pasajul Jiul abia in 2016, asta inseamna ca abia prin 2017 – 2018 l-am avea realizat. Or, nu cred ca Timisoara trebuie sa astepte pana atunci”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Sursa text & foto: Opiniatimisoarei.ro

Actualizat: 14 Mai 2014
COMENTARII