Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Timisoara este cel mai sigur oras pentru investitii imobiliare

09 Aprilie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

In perioada sa de glorie, piata imobiliara a avut rezultate spectaculoase pentru cei care au investit in acest domeniu, insa decaderea a fost cu atat mai mare cand a venit criza, fiind sectorul cel mai afectat de ieftiniri.

Criza a cumpatat foarte mult investitorii in imobiliare, care doresc obtinerea unui profit din revanzare, scazand astfel foarte mult cererea, ceea ce a dus la o ieftinire a imobilelor. Astfel, daca analizam scaderile de preturi consemnate pentru apartamentele scoase la vanzare in ultimii (aproape) sase ani, Timisoara este cea mai sigura „destinatie” – pentru investitii.

Timisoara - lider in siguranta investitiilor imobiliare

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, dintre marile orase ale tarii, cel mai putin afectat de recesiune – prin prisma scaderilor de pret – a fost Timisoara. Aici, valoarea medie ceruta pentru apartamentele disponibile spre vanzare s-a diminuat cu 39,4% in ultimii sase ani, de la un prag de maximum 1.329 euro pe metru patrat (atins in iunie 2008), pana la un nivel de 805 euro pe metru patrat, consemnat la finele lui februarie 2014.

Locuintele cu una si doua camere, cele mai „lovite”

Raportat la categorii de locuinte, in Timisoara, cele mai mici scaderi de preturi au fost consemnate la apartamentele cu peste doua camere – adica cele mai putin „vanate” in general de catre cumparatori, in scop investitional. Astfel, locuintele cu trei camere s-au ieftinit in ultimii ani cu aproximativ 37% (de la 1.240 pana la 778 de euro pe metru patrat), iar cele cu patru camere sau peste, cu circa 38,5% (de la 1.174 la 722 de euro pe metru patrat). Unitatile locative mai mici au consemnat insa un declin de peste 40%: 41% in cazul apartamentelor bicamerale (de la 1.368 la 807 euro pe metru patrat) si peste 45% pentru garsoniere (de la 1.536 la 838 de euro pe metru patrat).

Timisoara - o piata relativ stabila incepand cu 2012

In ultimii doi ani, preturile cerute pentru apartamentele scoase la vanzare in Timisoara, s-au mentinut la un nivel relativ constant, in ciuda oscilatiilor lunare, releva Indicele Imobiliare.ro. Astfel, pretul mediu solicitat de proprietari la finele lunii februarie a acestui an – respectiv 805 euro pe metru patrat util – este similar cu nivelul consemnat in aprilie 2012, respectiv 807 euro pe metru patrat. Segmentul apartamentelor vechi a fost caracterizat de cea mai mare stabilitate: aici, pretul mediu cerut la ora actuala (792 de euro pe metru patrat) este foarte apropiat de cel valabil la sfarsitul lunii iunie 2011, respectiv 789 de euro pe metru patrat. Pe piata locuintelor nou-construite, variatiile au fost mai semnificative; per ansamblu insa, pretul actual, de 883 de euro pe metru patrat, este foarte apropiat de cel inregistrat la finele lunii septembrie 2012 (884 de euro pe metru patrat).

Potrivit lui Adrian Angiu, consultant imobiliar in cadrul agentiei Corales, tendinta de stabilizare a preturilor apartamentelor din Timisoara se datoreaza si programului Prima Casa, care a contribuit la conturarea unei cereri relativ constante in piata, in ultimii ani. Interesant este faptul ca dornici de achizitii nu sunt doar timisorenii, ci si persoanele din afara orasului, care vor sa cumpere o locuinta pentru o inchiriere ulterioara sau pentru copiii aflati aici, la studiu. Totodata, precizeaza reprezentantul agentiei Corales, clientii sunt tot mai atrasi de constructiile noi – in masura in care si le permit, desigur -, aratand ca si-au depasit retinerile fata de acestea.

Sursa: Imobiliare.ro

Actualizat: 09 Aprilie 2014
COMENTARII