Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Timisoara are in plan dezvoltarea Futuroscopului la Muzeul Anticipatiei Stiintifice

09 Octombrie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Timisoara s-ar putea mandri cu un Futuroscop, care sa creasca turismul in zona. Consliului Consultativ Economic (CCE) al Timisoarei s-a intrunit miercuri pentru a decide soarta Futuroscopului. Daca in luna iunie, proiectul Futuroscopului (Muzeu al Anticipatiei stiintifice) era dezvaluit publicului, acum promotorul sau, Dan Bedros, a venit si cu sugestii privind o parte din finantarea acestui obiectiv.

Foto: radiotimisoara.ro

Muzeul Anticipatiei stiintifice va avea atat partea sa educativa cat si cea distractiva. Dan Bedros, presedintele Centrului de Afaceri Franco-Roman si membru al CCE, a venit si cu o sugestie vizavi de finantarea acestui obiectiv, mai precis partea sa educativa.
Este vorba de o firma din Luxemburg, Arb Capital, care ar fi dispusa sa asigure finantarea intr-un parteneriat public-privat cu primaria din Timisoara pentru spatiile educative ale acestui muzeu stiintific interactiv. Investitia este intre 50 si 100 de milioane de euro, iar la o medie de 100.000 de vizitatori pe an se estimeaza suma de 5 milioane de euro ca cifra de afaceri pe luna.

Futuroscopul de la Poitiers, care este un model pentru un viitor futuroscop la Timisoara, are peste 1,5 milioane de vizitatori si un miliard si jumatate de euro venituri pe an. Acolo exista spatii 3D, 4D, 5D, lupte laser, holograme, tot ce inseamna aceasta dezvoltare a viitorului la nivelul parcului de distractii. Mai exista in Franta, langa Paris, Cité des sciences et de l'industrie (orasul stiintei si industriei), in care toate universitatile au laboratoare, scoli, copiii vin si fac laboratoare de mecanica, transport. 

Futuroscopul este o lume virtuala – I-max, 3D, 5D, razboi holografic – un muzeu al stiintei activ, unde elevii pot face ore. La Poitiers elevii au gratuitati, au anumite aplicatii si au ocazia de a vizita virtual orase precum New York, intr-o sala imensa.
Terenul de la Agronomie ar fi o varianta pentru constructia Futuroscopului, mai era o varianta la Aeroportul Utilitar, la Covaci. Conform lui Dan Bedros, aceasta investitie se poate realiza in doi ani.

Asteptam sa vedem cum se va materializa acest proiect. Pana una alta, nu ne ramane decat sa mergem la Poitiers, sa ne obisnuim cu aceasta lume futurista.

Sursa: Tion.ro

Actualizat: 09 Octombrie 2015
COMENTARII