Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Timisoara ar putea avea un aquapark de 20 de milioane de euro la Dudestii Noi!

21 Iulie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Este in discutie de ceva vreme deja accesarea de fonduri europene pentru un aquapark in apropiere de Timisoara, la Dudestii Noi.

Consilierul Ovidiu Ciuhandu l-a interpelat pe primarul Nicolae Robu pe aceasta tema, vineri, alesul aratandu-se nemultumit de faptul ca in zilele de sambata si duminica este un adevarat exod spre Mako si Szeged, iar multi dintre cei care merg acolo sa se relaxeze la stranduri si implicit cheltuie bani peste hotare sunt timisoreni. 

Aquapark-ul se va face, daca se vor accesa fonduri europene, la Dudestii Noi, primarul acestei comune, Alin Nica, incercand de ani buni sa obtina finantare pentru un astfel de complex acvatic – „Universul apei”: un parc turistic si de agrement cu bazine acoperite si exterioare, cu tobogane, centru spa, spatii pentru sport si alte facilitati, o investitie estimata la 18 milioane de euro, ce urma sa fie realizata in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis. 

Primarul Nicolae Robu da ca sigura realizarea aquapark-ului de la Dudestii Noi, Primaria Timisoara urmand sa intre intr-un parteneriat cu primaria comunei si sa acceseze impreuna bani europeni.

„Vom avea si un aquapark, va fi cel mai mare din aceasta parte de Europa. Este un proiect in valoare de peste 20 de milioane de euro, pe care incercam sa il materializam pe fondurile europene 2014-2020. Nu va pot spune in momentul de fata pe care dintre programe pentru ca inca nu a fost semnat acordul intre Romania si Comisia Europeana pentru exercitiul financiar programatic 2014-2020. Dar sunt convins ca vom gasi o secventa pe care astfel de proiecte sunt eligibile, sunt finantabile. Vorbim despre aquapark-ul de la Dudestii Noi, este la 10 kilometri de Timisoara si acolo avem toate premisele pentru a realiza acest aquapark la mare anvergura”, a declarat Robu.

Sursa: Tion.ro

Actualizat: 21 Iulie 2014
COMENTARII