Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Timișorenii se pregătesc pentru Săptămâna Mobilității Europene

12 Septembrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Plimbări gratuite cu tramvaiul turistic, alergare, demonstrații de rugby, baschet, handbal, dar și o plimbare cu bicicleta. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Primăria Timișoara săptămâna viitoare, în cadrul unei noi ediții a Săptămânii Mobilității Europene.

Programul complet al Săptămânii Mobilității Europene CLICK AICI

Anul acesta, evenimentul promovează o „Mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă” (n.r. Clean, shared and intelligent mobility), tema fiind una care urmărește promovarea soluțiilor de mobilitate care să evidențieze beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante, precum și reducerea costurilor prin utilizarea acestora. Așadar, conducerea Primăriei Timișoara promovează, din nou, timp de o săptămână, mișcarea în aer liber, transportul în comun și plimbările cu bicicleta.

Comisia Europeană a stabilit două obiective majore în vederea obținerii mobilității urbane durabile, și anume: trecerea la o logistică urbană cu zero emisii în marile orașe până în 2030 și eliminarea treptată a autoturismelor care folosesc carburanți tradiționali din orașe până în 2050.

Primăria Timișoara lucreză la un plan de mobilitate urbană durabilă, pentru perioada 2016-2030, care acoperă, de fapt, Polul de Creștere Timișoara, ce conține atât capitala Banatului, cât și alte 15 comune: Becicherecu Mic, Bucovăț, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Moșnița Nouă, Orțișoara, Pișchia, Remetea Mare, Săcălaz, Șag, Sânandrei și Sânmihaiu Român.

                Sursa: tion.ro

Actualizat: 12 Septembrie 2017
COMENTARII