Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Termoizolarea blocurilor inalte cu Polistiren interzisa prin Directive Europene.

31 Martie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Cand vine vorba de termoizolare, cu totii ne gandim la polistiren, chiar daca suntem constructori sau beneficiar. Tot pe baza de polistiren se recurge si la termoizolarea blocurilor, insa in cazul blocurilor inalte, acest demers este interzis prin directive europene. Constructorii par sa omita aceasta informatie, iar riscurile sunt covarsitoare.

Riscurile de a folosi polistiren la termoizolare

  • Este usor inflamabil

Cea mai mare problema a polistirenului, care este folosit in aproape toate lucrarile de reabilitare si termoizolare, este faptul ca este usor inflamabil. Exista materiale la preturi similare, nou intrate pe piata locala, care conduc mult mai greu flacara.
„In momentul in care flacara ajunge la el, este foarte greu de oprit. Tocmai de aceea, conform standardelor europene, izolarile cu polistiren sunt permise la cladirile care nu depasesc 12 metri, adicaundeva la patru etaje. Dar aceste directive nu sunt respectate si la noi, desi ar trebui.", spune Ciprian Ana, director al Societăţii de Constructii Start Tehnologic Consult, citata de Imopedia.ro.

Vata minerala si vata bazaltica sunt doua dintre cele mai cunoscute alternative

„Pretul vatei este un dezavantaj. Este mult mai scump decat polistirenul, cu 30-40%. Un alt dezavantaj este ca vata nu se produce inca pe scara larga in Romania, este import, iar importurile pot avea probleme uneori. Pe cand o fabrica de polistiren putem gasi in orice judet. Calitatea insa este adesea indoielnica, standardul setat la nivel european nu prea este intrunit.", continua Ciprian Ana.

  • Poate duce la mucegai si condens

Pe termen lung, izolarea cu vata este mult mai eficienta. Prelungeste durata de viata a cladirii pentru ca o lasa sa respire. Alegerea polistirenul, care nu permite intrarea aerului din exterior in locuinta pentru a economisi energie, are dezavantaje considerabile.

  • Probleme din cauza izolarii deficitare a institutiilor

„Se merge tot timpul pe foarte ieftin, desi asta nu inseamna neaparat bun. Nu este nici rau, dar sunt situatii si situatii, e ca si cum ai spune ca un singur material textil este bun pentru haine. Depinde foarte mult de functia cladirii, daca este scoala sau locuinta sau altceva.", spune profesor doctor Emilia-Cerna Mladin, presedintele Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri, citata de Impediaro.

Problema este la nivel de mentalitate. Specialistii in domeniu spun ca este necesara schimbarea unor generatii întregi de constructori pentru a deschide piata catre solutii noi.

Sursa: imopedia.ro

 

Actualizat: 31 Martie 2014
COMENTARII