Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Tendințele cromatice în amenajări interioare ale verii 2016

26 Mai 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Pentru ochi și pentru suflet culoarea este o însușire minunată a tuturor lucrurilor din jurul nostru. Drept pentru care culoarea joaca un rol foarte important și în amenajarea și decorarea casei noastre, mai exact, în realizarea ambianței aceleia plăcute pe care ne-o dorim, ambianță care transformă casa pe care ne-am construit-o într-un adevărat cămin.

Conform Pantone, autoritatea mondială în domeniul culorilor, tendințele cromatice ale anului 2016 sunt extrem de calde, calme și prietenoase, având un impact relaxant asupra psihicului uman. Totodată, specificul acestor culori este carateristica lor unisex, fiind potrivite atât femeilor, cât și bărbaților.

Iată culorile vedetă ale anului și recomandările de asortare a fiecăreia dintre ele:

Rose Quartz, comparată cu bobocii de floare, cu un apus de soare și cu obrajii îmbujorați, este o culoare extrem de convingătoare și în același timp blândă, îndemnându-ne să reflectăm asupra naturii înconjurătoare. Poate fi asortat cu bleul Serenity, bleul fresh Limpet Shell și griul Lilac Gray și poate fi folosită în amenajarea dormitoarelor, al băilor sau în accentuarea unor livinguri romantice.

Peach Echo este o interpretare mai blândă a nuanțelor de portocaliu care au cunoscut popularitatea în ultimele sezoane. Această tonalitate de portocaliu este mult mai prietenoasă și mai caldă, fiind așadar o alegere potrivită pentru cei care îndrăgesc portocaliul și nuanțele lui și vor să-l introduca în amenajarea propriei locuințe. La fel ca predecesoarea sa și Peach Echo face casa bună cu Lilac Gray, Limpet Shell și Serenity.

Serenity, o nuanță de albastru care are un fantastic efect calmant este ideală pentru amenajarea și decorarea unor dormitoare orientate spre sud. Această nuanță de albastru poate fi asortata cu cele două culori enumerate mai sus, dar și cu galbenul Buttercup sau cu Snorkel Blue.

Snorkel Blue este o nuanță intensă și totuși plăcută de albastru, inspirată fiind de lumea mărilor, fiind așadar ideală pentru conturarea unui interior amenajat în stil maritim. Poate fi asortată cu Peach Echo, cu Buttercup și cu Iced Coffee.

Buttercup este o tonalitate de galben ce poate fi aleasă atât pentru amenajarea camerei unui copil, cât și în calitate de accent cromatic în livingurile decorate în nuanțe de gri sau de bleu, făcând echipa bună cu Serenity, Snorkel Blue si Lilac Gray.

Limpet Shell, o nuanță acvatică de bleu cu vagă tentă verzuie, este extrem de clară și limpede, fiind ideală pentru amenajarea unei băi moderne minimaliste, dar și pentru accentuarea subtilă a unui decor minimalist alb căruia îi va imprima o doză consistentă de prospețime și liniște. În asociere cu Iced Coffee, Rose Quartz și Peach Echo această tonalitate de bleu devine parte a unui cocktail energizant și revigorant.

Lilac Gray este o culoare care poate fi folosită în calitate de culoare de bază menită să accentueze și să scoată în evidență toate celelalte culori ale paletei cromatice.

Fiesta, o nuanță a îndragitului roșu din selecția cromatică pentru sezonul de primăvară-vară. Puternică și vibrantă cu o vagă tentă galbenă, Fiesta sare în ajutorul nuanțelor „cuminți” aducandu-le un plus de vigoare și energie. Această culoare este ideală spre a fi folosită în calitate de accent cromatic în decoruri neutre și, dacă se dorește, poate fi completată cu elemente în nuanțe de bleu Limpet Shell, Snorkel Blue sau Green Flash.

Iced Coffee sau cafea cu gheață este o tonalitate neutră, ideală pentru a fi utilizată în calitate de nuanță de bază în diverse ținute sau decoruri, poate fi asortată cu ușurința atât cu toate celelalte culori. Dacă te numeri printre admiratorii nuanțelor de maro, alege Iced Coffee pentru a-ți transforma locuința într-un cămin primitor și relaxant.

Green Flash este verdele radiant inspirat de natura din care se „hrănesc” cu idei tot mai mulți designeri vestimentari și specialiști în amenajările interioare. O nuanță minunată care poate fi folosită atât pentru accentuarea unor suprafete ample (un perete din living sau din dormitor, de pildă), cât și în calitate de accent cromatic, sub formă elementelor decorative: textile, corpuri de iluminat, tablouri etc. Se asortează cu toate nuantele de albastru ale paletei.

Surse:  www.casadex.ro

           www.pantone.com

Actualizat: 26 Mai 2016
COMENTARII