Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Sugestii pentru alegerea covorului potrivit locuinței tale

24 Mai 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Covorul este una din piesele esențiale într-o cameră. Este important să alegi covorul perfect indiferent că este vorba despre un hol, o cameră de zi, dormitor sau camera copilului. Aceste sfaturi îți vor fi de folos geniale pentru alegerea covorului perfect.

Dimensiunea, forma și modelul sunt cele trei criterii care contează în alegerea covorului perfect, iar aceste elemente – toate – trebuie să fie în acord perfect cu încăperea pentru care este detinat covorul.

Atunci când alegi un covor pentru sufragerie sau living, măsoară în așa fel încât să rămână porțiuni egale din podea la vedere pe toate cele patru laturi, sau cel puțin pe doua laturi opuse. Covorul nu trebuie să acopere niciodată integral podeaua. Doar o mochetă poate acoperi podeaua complet. Dacă se întâmplă asta vei face ca spațiul din încăpere să pară sufocat, mic, înghesuit și neprietenos.

Ce trebuie să știi când alegi un covor?

Dacă încăperea este organizată formal, cu mobilierul pe laturile camerei, cumpără un covor cu un model medalion în centru pentru a evidenția spațiul și a marca centrul camerei. Poți alege modele geometrice, concentrice mai simple dacă ai o cameră mică și mai complexe într-o cameră mare. Modelul depinde și de stilul pieselor de mobilier. Cele clasice au nevoie de detalii ornamentale pe covor, iar mobila modernă, minimalistă cere un covor simplu, eventual într-o singură culoare.

Covorul potrivit. Cum îl alegi?

Folosește două covoare în aceeași încăpere pentru a delimita spații cu funcții diferite. Acestea nu trebuie să fie neapărat identice și nici asortate, ba chiar pot crea un contrast interesant pentru a delimita spații cu scopuri și utilități diferite. Asta nu înseamnă că nu poți folosi două covoare identice, dacă îți surâde ideea, dar pentru asta piesele de mobilier trebuie să fie unitare și de un stil identic sau cel puțin asemânător.

Regula generală spune că picioarele din față ale mobilierului trebuie să fie pe covor, iar cele din spate în exteriorul lui. Nu în ultimul rând, ai grija să nu creezi un dezechilibru vizual dacă respecți aceasta regulă.

Ce culoare are covorul tău? E în acord cu restul mobilierului?

Pentru camera de zi, covorul trebuie să fie mai lat decât masa, iar scaunele dimprejur trebuie să fie pe covor chiar și atunci când sunt trase în exterior. Celelalte piese de mobilier stau pe podea, nu pe covor. Regula se aplică și pentru camerele cu mobila clasică, dar și pentru cele cu mobila modernă.

Covorul are proprietatea de a reduce zgomotul din casă, așa că în zonele de trafic precum bucătăria și holul este cel mai bine să investești într-un covor oriental, mai ales că majoritatea sunt fabricate din lână și amortizează sunetele.

Cum schimbă covorul decorul dintr-o cameră?

Dacă ai în cameră un element central, de pildă un șemineu, alege un covor simplu, pentru a nu distrage atenția de la principalul punct de atracție vizuală. Covorul poate pune accent pe o zona din cameră sau o poate estompa și neutraliza, iar diferența o face modelul și culoarea covorului. Covorul poate lumina sau întuneca o cameră, poate aduce personalitate sau poate scoate în evidență piesele de mobilier. Contrastul este cel care face acest lucru. Covorul trebuie să aibă o nunață asemanatoare cu podeaua dacă pereții camerei sunt colorați, și în contrast cu podeaua dacă pereții sunt albi, gri sau în culori foarte pale. Covorul se asortează cu draperiile, cu pernele de decor și este de preferat să fie în contrast cromatic cu piesele de mobilier.

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 24 Mai 2017
COMENTARII