Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Strada Jiul a fost asfaltata. Se pregateste deschiderea circulatiei si o pauza pe santierul de langa gară

22 Noiembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Zeci de muncitori lucrează de zor pe strada Jiul, unde au fost turnate, încă de luni, primele două straturi de asfalt. Se pregătește redeschiderea circulației pe strada Jiul, dar și finalizarea unor părți din lucrări la pasaj, până la venirea înghețului, când este necesară o pauză pe șantier.

Primarul Nicolae Robu a anunțat zilele trecute că speră că în câteva săptămâni strada Jiul va avea asfalt proaspăt. Iată că muncitorii au turnat deja primele straturi de asfalt. Circulația nu poate fi deschisă încă, pentru că Aquatim mai are de lucru la alimentarea cu apă la capătul străzii.

„Lucrările în subteran sunt gata, sunt montate bordurile. În etapa în care s-a ajuns vom putea deschide strada măcar pe o parte din benzi, nu neapărat pe toate cele patru. E posibil ca partea cealaltă să găzduiască organizarea de șantier. Până la venirea iernii vrem să asfaltăm și s-o dăm în folosință. Anul acesta vom deschide sigur strada Jiul, vor fi realizate toate cele patru benzi, dar s-ar putea să nu dăm drumul la toate, pentru că acolo e organizarea de șantier”, explica, recent, Robu.

Stratul de uzură pe strada Jiul va fi pus abia anul viitor, la finalul lucrărilor. Potrivit managerului de proiect, e posibil să fie redeschisă circulația exact înainte de sărbătorile de iarnă, când muncitorii vor avea și ei concediu. Oricum, odată cu venirea înghețului nu se va mai putea lucra la capacitate maximă.

Potrivit primarului Nicolae Robu, s-a lucrat foarte bine la pasajul Jiul. Edilul a mai explicat, încă o dată, că s-a ajuns la cea mai delicată fază a lucrării, care prevede și închiderea circulației feroviare.

„Acum se face o casetă care are 20.000 de tone şi care va fi introdusă pe sub calea ferată. E o structură din beton închisă complet, se construieşte acum, se face armătura, se toarnă betonul. Când va fi gata, se montează nişte cuţite în faţă, care taie pământ şi începe deplasarea. Toată acea construcţie uriaşă extrem de grea va fi împinsă pe sub calea ferată. Doar 48 de ore va fi întreruptă circulaţia. Acea structură dislocă pământul şi intră sub calea ferată, asta e tehnologia”, a conchis Robu.

La finalul lucrărilor, strada Jiul va avea patru benzi de circulație cu asfalt ca-n palmă. Pasajul Jiul ar urma să aibă cinci benzi de circulație, trotuare pe ambele părți și piste pentru biciclete.

Sursa: tion.ro

Actualizat: 22 Noiembrie 2016
COMENTARII