Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Statul nu va mai autoriza construcţia de locuinţe cu suprafeţe sub limita legii

11 August 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Guvernul le va interzice primărilor să mai elibereze autorizaţii de construire pentru garsonierele şi apartamentele proiectate care nu îndeplinesc criteriile minimale privind suprafaţa şi dotările.

Adio cutii de chibrituri! Guvernul nu vrea să se mai construiască în România locuințe mici, care nu respectă exigențele minimale privind suprafețele și nivelul de dotare al încaperilor. Executivul le va impune președinților de consilii județene și primarilor să verifice, înainte de le eliberare, autorizațiile de construire pentru locuințele noi.

Standardul de locuire conform Legii Locuintei nr. 114/1996, valabil și în prezent, prevede, de exemplu, ca suprafața minimă utilă a unei garsoniere trebuie să fie de 37 de metri pătrați, cu o camera de zi de 18 metri pătrați și o baie de cel puțin 4 metri pătrați. În cazul unui apartament cu două camere, pentru două persoane, suprafața utilă trebuie să fie de cel putin 52 de metri pătrați, cu o cameră de zi de cel puțin 18 metri pătrați și un dormitor de 12 metri pătrați. Iar pentru un apartament cu trei camere, pentru trei persoane, suprafața utilă trebuie să fie de minimum 66 de metri pătrați, camera de zi – 18 metri pătrați, dormitoarele (cumulat) – 22 metri pătrați, iar incaperile sanitare (cumulat) – de 6 metri pătrați.

Sursă: adevărul.ro

Actualizat: 24 Noiembrie 2016
COMENTARII