Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Statia de curatare a aerului a fost mutata pe strada Musicescu pentru a filtra aerul in aceasta zona.

17 Aprilie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Statia de filtrare a aerului amplasata in toamna anului trecut in Piata Sfantul Gheorghe din Timisoara a fost mutata joi pe strada Gavril Musicescu. Autoritatile au decis ca trebuie curatat aerul si acolo, datorita santierelor din zona.

Prima statie de filtrare a aerului din Timisoara, si singura deocamdata, a fost pusa in functiune, in octombrie 2014, in zona centrala a orasului, in Piata Sfantul Gheorghe.

Oficialii municipalitatii declarau in toamna anului trecut sa statia va fi testata pentru inceput, iar daca va functiona la parametrii prevazuti va fi si achitata, urmand sa se plateasca pentru ea aproximativ 190.000 de euro.Statia ar trebui sa filtreze aerul pe o raza de 350 de metri: sa absoarba aerul poluat si sa-l purifice.

Nu putem spune inca, bazandu-ne pe datele concrete inregistrate si alte masuratori, daca timisorenii s-au bucurat sau nu de un aer mai curat in centru in aceasta perioada…

Oficialii primariei spun ca lucrarile specifice de reabilitare a centrului istoric nu permit ca statia sa mai ramana in zona Cetate, iar acum sunt „presiuni antropice majore” in partea de sud a orasului – santiere in lucru, constructii.

Sursa foto/text: Tion.ro

Actualizat: 17 Aprilie 2015
COMENTARII