Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Specialistii timisoreni, creierul din spatele marilor retele de date si telefonie din Europa si America

27 Mai 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Bunastarea unei metropole, depinde in mare parte de retelele de date si telefonie, precum si de infrastructura. Chiar daca nu suntem dotati la acest capitol, ne putem mandri ca furnizam specialistii care fac posibil acest lucru.

Functionarea retelelor de date si telefonie din intreaga Europa sta in mana specialistilor timisoreni.

La Timisoara se asigura buna funcÈ›ionare a celei mai mari parti a traficului de date sau telefonie mobila pentru intreaga Europa, dar si o mare parte a acestor servicii pentru Statele Unite ale Americii. In „butonul” unui specialist din orasul de pe Bega sta, de exemplu, tot traficul de date dintre Europa si Statele Unite sau Asia. Inclusiv buna functionare a Eurotunnel este realizata de IT-stii din Banat!

Un numar de 503 specialisti se ocupa de buna desfasurare a convorbirilor telefonice pentru cea mai mare parte a utilizatorilor din Europa. Serviciile de urgenta solicitate la celebrul numar 112, din mai multe tari europene sunt supravegheate si facute sa functioneze dintr-un birou de la Timisoara. Semnalistica feroviara din Eurotunnel, la fel, este „pilotata” din acelasi birou. Este vorba despre Global Network Operation Center, pe care cei de la Alcatel-Lucent il detin la Timisoara, unul dintre cele patru centre existente in intreaga lume.

„De aici ne ocupam de serviciile de mentenanta si rezolvare a problemelor care pot aparea in functionarea serviciilor furnizate de British Telekom. Este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicatii din lume. Noi ne ocupam aici de toate problemele de functionare care pot aparea in reteaua lor. Sunt probleme mici, care se pot rezolva usor, dar sunt si probleme majore. Ganditi-va ca se rupe fibra optica maritima dintre Europa si America sau Asia. De aceasta problema ne ocupam noi. Orice asemenea retea are si o retea de back-up. Ei bine, rerutarea pe noua fibra se face de aici. Aici se apasa butonul care va face ca datele noastre sa ajunga din nou in America. O asemenea reparatie de fibra maritima poate dura si luni de zile. De obicei, problemele apar in apropierea malurilor, acestea se remediaza in cateva saptamani. Dar managementul operatiunilor de reparatie se va face la centrul nostru”, a declarat directorul departamentului care se ocupa de aceste proleme in cadrul filialei romanesti a companiei.

Partea de mentenanta pentru British Telekom este cea mai importanta, o solicitare de rezolvare a unei avarii are o durata maxima de rezolvare pentru acest operator este de 2,5 ore. In cazul in care termenul nu este respectat, se platesc amenzi drastice.

Accesul in biroul unde lucreaza specialistii timisoreni este strict controlat. Fiind vorba de retele americane, toata lumea este verificata de NSA – National Security Agency, intrarea in incinta este foarte stricta, iar fiecare miscare a unui operator este stocata intr-o baza de date timp de sase ani.

Unul dintre ultimele contracte obtinute de centrul timisorean este cel pentru managementul sistemului de signalistica al Eurotunnel. Un cont extrem de valoros, dar si cu multa vizibilitate.

Sursa: Tion.ro

Actualizat: 27 Mai 2015
COMENTARII