Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Somnul femeilor vs. cel al barbatilor. Cum sa amenajam un dormitor pozitiv energetic.

25 Aprilie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Conform unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Duke din Durham, North Carolina, femeile au nevoie de o perioada de somn mai lunga cu 20 de minute fata de barbati.

Acest lucru se datoreaza faptului ca organismul feminin functioneaza dupa reguli si mecanisme diferite fata de cel al barbatilor.

Acesta este motivul pentru care multe femei care se trezesc devreme sunt mai morocanoase decat partenerii lor. Stresul si ritmul alert al vietii cotidiene nu ne mai permit sa ne odihnim atat pe cat ar trebui. Astfel, cele 7-8 ore de somn pe noapte recomandate de specialisti raman doar un scop pe care incercam sa-l atingem.

Lipsa unei perioade de odihna suficiente afecteaza mai mult femeile decat barbatii. Riscul aparitiei diverselor afectiuni creste, astfel ca depresia, problemele cardiace sau inflamatiile din corp isi pot face simtita prezenta mai repede decat ne-am astepta. La nivelul efectelor secundare imediate, oboseala, irascibilitatea si scaderea gradului de concentrare sunt simptome resimtite chiar de a doua zi. Obiceiul de a dormi putin poate, deci, afecta performantele la job si relatia cu cei din jur.

Atmosfera din dormitor si, implicit, produsele de dormit sunt foarte importante in rutina de dinainte de orele de odihna. Materialele din care sunt facute produsele de dormit si intrebuintarea lor, in functie de nevoile fiecaruia dintre noi, sunt primele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand pleci la cumparaturi.

O metoda simpla pe care o poti adopta atunci cand vine vorba de decorarea dormitorului este Feng Shui, o arta straveche chinezeasca. Aceasta arta studiaza energia vitala care ne inconjoara si incearca sa echilibreze fluxul de energie din spatiile in care petrecem cel mai mult timp.

Exista cateva principii de baza pe care daca le urmezi iti poti imbunatati starea de spirit. Iata cateva dintre ele:

  • Dormitorul ar trebui ales, pe cat posibil, cat mai departe de usa de intrare a casei. Acest lucru iti ofera siguranta si un sentiment de protectie.
  • Alege culorile neutre si pastelate pentru o senzatie de relaxare si o atmosfera primitoare.
  • Amplaseaza patul cat mai departe de usa de intrare in camera si evita pe cat posibil ca acesta sa fie asezat in linie cu usa. Dormitul cu picioarele catre iesirea din incapere este de asemenea nerecomandat deoarece se spune ca te poate seca de forta vitala.
  • Fii cat mai ordonat. O camera dezordata nu permite circulatia energiei in mod liber si se spune ca prevesteste un blocaj in parcusul vietii tale.
  • Aparatele de fitness, televizorul sau laptopul nu-si au locul in dormitor deoarece consuma foarte multa energie si te pot distrage de la momentele de odihna.
  • Conceptul Feng Shui este foarte legat de sursele naturale de lumina. Foloseste niste jaluzele care dimineata sa permita patrunderea usoara a luminii, iar noaptea sa asigure intunericul in camera.

Un alt sfat ce te poate ajuta la crearea unui spatiu armonios in dormitor se refera la produsele de dormit. Acestea, alese corect, pot fi calea catre un somn profund si complet sanatos, in special daca suferi de diverse afectiuni. Pilota este foarte importanta deoarece ea trebuie sa asigure o temperatura constanta in timpul perioadei de odihna.

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 25 Aprilie 2015
COMENTARII