Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Simplitate și armonie ta în casa ta - stilul scandinav este pentru tine!

16 Mai 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Dacă îți plac interioarele îmbogățite prin accesorii minimaliste și funcționale - stilul scandinav este pentru tine!

Acesta se află deja în topul preferințelor de câteva sezoane. Se potrivește la orice încăpere, de la dormitor și până la bucătărie. Stilul scandinav se inspiră din natură. Acesta utilizează deseori decorațiuni alcătuite din materiale naturale neprelucrate și deseori le poți realiza chiar tu cu un mimin de investiție.

Dormitorul

Alb, nuanțe de gri, bej și accente închise - aceasta este coloristica dominantă la stilul scandinav. Folosește așternuturi gri deschis, perne cu text decorativ și o pătură călduroasă, asortată în tonuri neutre. Florile de pe noptieră vor aduce un plus de prospețime și culoare.

Supraîncărcarea nu este indicată, simplitatea este cea mai importantă. Este greu să te relaxezi atunci când privirea se oprește pe o mulțime de mărunțișuri. Păstrează-le în coșuri decorative, așa vei păstra o organizare mai bună, iar dormitorul va arăta ordonat și spațios.

Deosebit de important este iluminatul - interioarele scandinave sunt foarte luminoase, datorită faptului că ferestrele nu au draperii grele. Le poți înlocui cu perdele delicate, aproape transparente, care lasă lumina naturală să pătrundă în dormitor. Nu uita că și lumânările și felinarele sunt de neînlocuit - aprinse seara ele te ajută să creezi o atmosferă fără de pereche.

Holul sau vestibulul

Holul sau vestibulul sunt încăperi dificil de amenajat. Este ușor să le lași dezordonate, dar nu despre acest efect este vorba. Așadar, ce se poate face pentru a amenaja bine un vestibul? Pariază pe funcționalitate și pe DIY - Do It Yourself! Pe post de polițe poți folosi cutii sau dulăpioare pentru pantofi. Dacă, totuși, ai un mobilier clasic la care nu vrei să renunți - merită să îl redecorezi. Rame pentru fotografii, tablouri cu texte, simple felinare și sfeșnice - ai de unde alege, de aceea vei găsi cu siguranță ceva potrivit pentru vestibulul tău.

Sufrageria

Deși stilul scandinav se caracterizează prin minimalism și simplitatea formelor, asta nu înseamnă că trebuie evitate decorațiunile. Dimpotrivă - dacă dorim să introducem în încăpere culori suplimentare, o vom face tocmai cu ajutorul accesoriilor. Perne moi, pături și pleduri - o soluție minunată - în fond este important ca interiorul să fie și funcțional. Un element important al decorării interiorului este și alegerea corectă a iluminatului, lămpi simple, felinare, lampioane și sfeșnice, totul pentru a aduce în sufragerie cât mai multă lumină. Pentru organizarea obiectelor folosește diverse de coșuri și cutii, pot fi simple sau cu modele geometrice delicate.

Bucătăria

Aici nu e spațiu pentru obiecte inutile. Accesoriile – cu cât mai simple, cu atât mai bune. Trebuie să îndeplinească în același timp rol estetic și funcțional. De aceea, într-o bucătărie în stil scandinav vom vedea mai întâi diverse cutii, borcane și recipiente pentru depozitarea alimentelor; extrem de utile sunt și covorașe-suport sau tăvile cu motive delicate. Domină materialele naturale și culorile deschise, întrerupte uneori de negru sau de un accent colorat. Și alimentele pot împodobi o bucătărie, de ex. plante aromatice de un verde suculent în ghivece și bomboane colorate în borcane – acestea fac bucătăria să nu fie sobră, ci să pulseze de viață. Orice accesorii folositoare la gătit, cum sunt spatulele sau lingurile, sunt realizate de obicei din lemn. Astfel, acestea nu numai că se încadrează în estetica scandinavă, ci sunt și ecologice și nu zgârie suprafața tigăilor teflonate.

Balconul

Podoaba de neegalat a oricărui balcon sunt plantele de tot felul: flori și copăcei mici, ce pot fi așezați în suporți-mască de ghivece în forma unor găleți. Ghivecele mai mici le poți suspenda de balustradă sau pe perete, în lădițe din lemn fixate cu sfoară groasă – vor arăta original și cu stil.

Este important să îți găsești pe balcon un spațiu unde să îți amenajezi colțișorul de relaxare. Sunt de ajuns o măsuță și două scaune sau o banchetă comodă și ai deja oaza ta unde mai prinzi câte un moment de respiro.

Sursa: http://inspiratie.pepco.ro/

 

Actualizat: 16 Mai 2016
COMENTARII