Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Sfaturi utile pentru alegerea covorului perfect.

15 Ianuarie 2019
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Covorul este una din piesele esențiale într-o cameră. Dimensiunea, forma și modelul sunt cele trei criterii care contează în alegerea covorului perfect, iar aceste elemente trebuie să fie în acord perfect cu încăperea pentru care este destinat covorul.

Atunci când alegi un covor pentru sufragerie sau living, măsoară în așa fel încât să rămână porțiuni egale din podea la vedere pe toate cele patru laturi, sau cel puțin pe două laturi opuse. Covorul nu trebuie să acopere niciodată integral podeaua.

Daca încăperea este organizată formal, cu mobilierul pe laturile camerei, cumpără un covor cu un model medalion în centru pentru a evidenția spațiul și a marca centrul camerei. Poți alege modele geometrice, concentrice mai simple dacă camera este mică, mai complicate într-o cameră mare. Modelul depinde și de stilul pieselor de mobilier. Cele clasice au nevoie de detalii ornamentale pe covor, iar mobila modernă, minimalistă cere un covor simplu, eventual într-o singură culoare.

Folosește două covoare în aceeași încăpere pentru a delimita spații cu funcții diferite. Acestea nu trebuie să fie neaparat identice și nici asortate, ba chiar pot crea un contrast interesant pentru a delimita spații cu scopuri și utilități diferite. Asta nu înseamnă că nu poți folosi două covoare identice, dar pentru asta piesele de mobilier trebuie să fie unitare și de un stil cel putin asemănător.

Pentru camera de zi, covorul trebuie să fie mai lat decât masa, iar scaunele trebuie să fie pe covor chiar și atunci când sunt trase în exterior. Celelalte piese de mobilier stau pe podea, nu pe covor. Regula se aplică și pentru camerele cu mobilă clasică, dar și pentru cele cu mobilă modernă.

Covorul are proprietatea de a reduce zgomotul din casă, asa că în zonele de trafic precum bucătăria și holul este cel mai bine să investești într-un covor oriental, mai ales că majoritatea sunt fabricate din lână și amortizează sunetele.

Dacă ai în cameră un element central, de pildă un șemineu, alege un covor simplu, pentru a nu distrage atenția de la principalul punct de atracție vizuală. Covorul poate pune accent pe o zonă din cameră sau o poate estompa și neutraliza, iar diferența o face modelul și culoarea covorului. Covorul poate lumina sau întuneca o cameră, poate aduce personalitate sau poate scoate în evidență piesele de mobilier. Contrastul este cel care face acest lucru.

Sursa : casa-gradina.ro

Actualizat: 15 Ianuarie 2019
COMENTARII