Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Septembrie în gradină. Lucrări necesare și utile

20 Septembrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Septembrie nu înseamnă doar final de vacanță și reluarea activităților de zi zi cu zi. Luna aceasta, înseamnă treabă în grădină. Patru lucrări sunt esențiale în luna septembrie în grădina ta, dar acestea înseamnă și timp prețios petrecut în aer liber, mișcare și energie pozitivă.

Iată lista cu lucrări de septembrie în grădina și cele patru lucrări obligatorii.

Ai pomi și arbuști în grădină? E vremea să-i tai și să-i cureți. Procesul de taiere și curățare a pomilor și arbuștilor de grădina debutează după recoltarea fructelor. Este ideal ca aceste lucrări să fie făcute în septembrie pentru că în cursul lunii nu există risc de temperaturi negative, care ar dăuna pomilor și arbuștilor proaspăt tăiați. Pentru soiurile de pomi fructiferi ale căror fructe se coc după finele lui septembrie, lucrările se amână.

În cazul arbuștilor fructiferi curățarea înseamnă îndepărtarea crengilor uscate și tăieri de întreținere și ajustare. Aceasta este una din treburile de bază din septembrie în grădină. Până la finele lunii în grădină trebuie tăiat și gardul viu, rărit și bine curățat de crengile moarte și uscături.

O nouă recoltă în grădina de legume. Dacă vremea este frumoasă poți profita de solul cald și fertilizat și poți cultiva salată verde, ridichi, spanac, broccoli, sfeclă, conopidă și dovlecei de toamnă. În două săptămâni o sa ai legume proaspete. Dacă nu ești interesat de o “recoltă de toamnă”, terenul din grădinile de zarzavat trebuie curățat, săpat, mărunțit și lăsat să se odihnească până în primăvară.

Grădina cu flori din primăvară și vară se pune la cale în septembrie. Dacă vrei să ai o grădină colorată și parfumată la primăvară, poți planta în septembrie bulbii de flori. Ai grijă să folosești bulbi sănătoși și viguroși, pentru ca lalelele, zambilele și narcisele să crească armonios. Tot acum este perioada optimă în care poți planta coniferele și arbuștii vesnic verzi, pentru ca solul cald și pământul umed vor ajuta la prinderea rădăcinilor. Și arbuștii veșnic verzi pot fi plantați în luna septembrie, fără riscul de a muri în timpul iernii. Este perioada în care poți îndesi, sau forma gardurile verzi, când poți schimba geometria din grădină.

Sursa: casa-gradina.ro

Actualizat: 20 Septembrie 2017
COMENTARII