Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Se va reface poarta de intrare in Timisoara, cu sloganul: Timisoara, orasul initierii Revolutiei Romane anticomuniste din 1989

07 Mai 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

A inceput refacerea primei porti de intrare in Timisoara: va scrie pe ea orasul Revolutiei

Dupa ani de promisiuni, au inceput in sfarsit lucrarile de reamenajare a uneia dintre portile de intrare in Timisoara. Este vorba despre cea de pe Calea Lugojului. Lucrarea costa aproape 56.000 de euro, bani de la bugetul local. Poarta de intrare va fi refacuta si va scrie pe ea ca Timisoara este orasul declansarii Revolutiei Romane anticomuniste din 1989.
 

Sunt deja ani de cand autoritatile locale anunta ca vor reface portile de intrare in Timisoara, promisiuni sunt inca din timpul fostei administratii, dar starea lor a ramas aceeasi pana acum – deplorabila. S-au facut concursuri de idei si s-au prezentat proiecte, dar lucrarile au intarziat sa inceapa.

Saptamana aceasta s-a dat in sfarsit ordinul de incepere a lucrarilor pentru poarta de pe Calea Lugojului. Lucrarile ar trebui sa fie finalizate in a doua jumatate a lunii iunie.
„Am semnat ordinul de incepere a lucrarilor luni, in 4 mai. Trebuie sa treaca 45 de zile incepand cu aceasta data, atunci este termenul. Lucrarea costa 200.000 de lei (fara TVA). Momentan se circula normal, este posibil sa fie momente in care sa trebuiasca sa se monteze acolo o schela si va fi restrictionat putin traficul, dar in cea mai mare parte a timpului se va circula normal. Pe poarta de intrare va scrie <>”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

Tot in cursul acestui an ar putea fi refacuta si poarta de intrare in oras de pe Calea Aradului, potrivit autoritatilor locale.
Atunci cand a fost prezentat proiectul, reprezentantii municipalitatii spuneau ca portile de intrare vor fi reamenajate pornindu-se de la structurile existente, se va face referire la declansarea Revolutiei din Decembrie 1989 in zona centrala, pe o coloana vor fi enumerate orasele infratite, iar pe cealalta va fi stema orasului si vor fi iluminate. in partea superioara ar urma sa fie drapelul Uniunii Europene si cel al Romaniei.

Sursa: Tion.ro

Actualizat: 07 Mai 2015
COMENTARII