Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Scad dobanzile pentru creditele de tip economisire-creditare. Ce trebuie sa stii despre acest produs bancar.

03 Aprilie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Una dintre cele doua banci de locuinte din Romania a decis sa scada cu peste un punct procentual dobanzile aferente creditelor in sistemul de economisire-creditare. Astfel, dobanzile imprumuturilor oferite pentru achizitie, constructie sau modernizare, pornesc de la 4,5%, in functie de avans, si iau in calcul veniturile a trei codebitori.

Potrivit noilor grile de dobanzi ale Raiffeisen Banca pentru Locuinte, in primii maximum cinci ani, la creditele in lei pentru domeniul locativ, cu ipoteca, dobanda este fixa si variaza intre 4,5% si 5,75% pe an. Diferenta vine din valoarea avansului achitat.

Cea mai mica dobanda corespunde unui avans de 40%, in timp ce dobanda mai mare corespunde clientilor care apeleaza la metoda avansului de 0%. Dupa primii cinci ani, clientilor li se asigura o dobanda fixa de 4,5% pe an, pentru toata perioada ramasa a creditului, respectiv inca aproximativ 8–9 ani. in plus, in perioada aprilie-septemrbie 2015, banca anuleaza comisionul de analiza a dosarului de credit, care in mod standard este de 1.400 lei. De aceasta modificare se pot bucura cei care contracteaza credite imediate pentru locuinta.

Exemple de calcul, pentru finalizarea si construirea unei locuinte

Concret, daca un client are nevoie de 70.000 lei pentru a finaliza o constructie, poate lua un credit cu ipoteca, avans 20% si va rambursa o perioada de aproximativ patru ani si jumatate o rata lunara de 572 lei, la o dobanda fixa de 4,99%. Dupa aceasta perioada, dobanda fixa se va reduce automat la 4,5%, iar rata lunara scade la 490 lei, urmand a fi achitata pentru inca aproximativ opt ani. La finalul perioade de creditare, clientul va achita un total de aproximativ 78.805 lei (DAE 5,25%).

In cazul unei persoane care doreste sa cumpere sau sa construiasca un imobil si are nevoie de 150.000 lei, exista posibilitatea contractarii unui credit cu ipoteca, cu avans 20%, si va achita o perioada de aproximativ patru ani si jumatate o rata lunara de 1.224 lei, la o dobanda fixa de 4,99%. Dupa aceasta perioada, dobanda se va reduce automat la 4,5%, fixa, iar rata lunara scade la 1.050 lei, achitata timp de aproximativ opt ani. Dupa un total de 12 ani, clientul va achita un total de aproximativ 167.742 lei (DAE 5,61%).

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 03 Aprilie 2015
COMENTARII