Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

S-a dat startul la Prima Casă 2017

22 Martie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

S-a dat startul din nou pentru Programul Prima Casă. Fondul de Garantare a alocat banii băncilor încrise în program. Din această săptămână, clienţii pot depune dosarele pentru creditare. Brokerii de credite spun că cererea este imensă, iar fondurile s-ar putea epuiza într-o lună.

16 bănci se pregătesc să înceapă creditarea pentru Programul Prima Casa 2017. Aproximativ 30 de mii de împrumuturi vor fi acordate anul acesta. O singură bancă a anunţat oficial până acum că a dublat avansul la Prima Casa, de la 5 la 10%.

Unele bănci au preluat dosare înainte de primirea banilor de la Fondul de Garantare. Brokerii de credite spun că pot exista situaţii, cum s-a întâmplat în toamna anului trecut când numărul dosarelor a depăşit cu mult fondurile, iar unii oameni au rămas fără casă.

Suma alocată de Executiv anul acesta este de 2 miliarde şi jumătate de lei, la care se adaugă cele 175 de milioane rămase de anul trecut. Cei care intră în Programul Prima Casă pot luat împrumuturi de cel mult 57 de mii de euro pentru locuinţe vechi şi 66 de mii de euro pentru cele noi. Garanţia oferită de stat pentru bănci este de 40% din preţul unei locuinţe vechi şi 60% din cele noi.

Potrivit datelor furnizate Digi24 de Fondul de Garantare, peste 200 de mii de împrumuturi au fost acordate de la începutul programului Prima Casă, în 2009, şi până în luna ianuarie 2017. Luna trecută, media de dosare depuse zilnic era de 42. La jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De la începutul programului, băncile au făcut 546 de cereri pentru a obţine garanţiile de la stat - este vorba despre acoperirea sumelor acordate unor clienţi care nu şi-au mai putut plăti ratele.

Sursa: digi24.ro

Actualizat: 22 Martie 2017
COMENTARII