Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Romanii care locuiesc in strainatate pot accesa programul "Prima Casa" din Romania.

18 Ianuarie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Persoanele cu cetatenie romana care locuiesc in strainatate si care au permis de sedere si de munca, eliberate de autoritatile statului in care lucreaza, vor putea sa-si cumpere o casa prin programul "Prima Casa".

Programul "Prima casa" a fost extins si pentru romanii care locuiesc in strainatate, potrivit unui act normativ care a fost publicat in Monitorul Oficial. Este vorba despre HG nr. 850/2014, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 735 din 8 octombrie 2014 si care a intrat in vigoare la data publicarii.

Conform documentului, a fost stabilit un plafon destinat pentru garantarea achizitiei sau construirii unei locuinte de catre persoanele cu cetatenie romana care locuiesc in strainatate si au permis de sedere si de munca, eliberate de autoritatile statului in care lucreaza.

Pana la 31 decembrie 2014 plafonul garantiilor acordate exclusiv pentru achizitionarea sau construirea de locuinte pentru romanii care locuiesc in strainatate este de 25 de milioane de lei, alocat din plafonul ramas nealocat si/sau neutilizat destinat ANL, devenit plafon general de garantare in cadrul Programului "Prima casa", se arata in comunicat.

"Este o propunere venita din practica, prin care dorim sa-i sprijinim pe romanii care muncesc in strainatate sa isi achizitioneze sau sa isi construiasca o locuinta. In acelasi timp, masura va contribui la o administrare mai eficienta si la cresterea gradului de utilizare a portofoliului de garantii din Programul <<Prima casa>>", a declarat recent ministrul Finantelor, Ioana-Maria Petrescu.

Sursa: Avocatnet.ro

Actualizat: 18 Ianuarie 2015
COMENTARII