Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Romania, fruntasa Europei in sectorul constructiilor

29 Mai 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Conform Eurostat, biroul de statistica al UE, Romania a inregistrat in luna martie o crestere de 10,3% in cazul lucrarilor de constructii fata de luna februarie, in timp ce la nivelul Uniunii Europene s-a inregistrat o contractie de 0,5%.

Pe pozitia a doua in functie de cresterea productiei din constructii s-a situat Slovenia, cu un avans de 8,9%, urmata de Italia, cu 1,9%. Cele mai mari scaderi au fost raportate de Portugalia, cu 3%, Olanda, cu 2,6%, si Germania, cu 2,2%.

In zona euro, declinul raportat la februarie s-a situat la 0,6%.

Doar 15 dintre cele 28 de state membre au transmis catre Eurostat date. In 6 dintre aceste tari, lucrarile din constructii au crescut, iar in restul au scazut.

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, productia din constructii din Romania a scazut cu 0,7%, in timp ce in UE a urcat cu 5,3%.

Cele mai ridicate rate de crestere anuala au fost raportate de Slovenia, cu 44,9%, Ungaria, cu 34,1%, si Spania, cu 19,1%. Scaderile cele mai puternice au fost raportate de Portugalia, cu 13,8%, Suedia, cu 2,8%, si Italia, cu 1,4%.

In zona euro, avansul s-a situat la 5,2%. Sase dintre cele 15 tari care au transmis date catre Eurostat au consemnat scadere, iar restul crestere.

Sursa: Business24.ro

Actualizat: 29 Mai 2014
COMENTARII