Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Românilor li se modifică din nou rata

24 Noiembrie 2017
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Dobânda ROBOR cu scadenţă la trei luni, în funcţie de care se calculează ratele la creditele Prima Casă, a ajuns astăzi la 2,19% pentru prima dată în ultimii trei ani. Românii cărora zilele acestea li se actualizează dobânda trebuie să se aștepte la un plus de circa 180 lei la rată, comparativ cu nivelul din urmă cu trei luni.

Românii care au ghinionul ca zilele acestea să aştepte actualizarea dobânzii trebuie să ştie că, în ultimele trei luni, indicatorul ROBOR s-a majorat cu 146%. Asta înseamnă un plus de circa 180 de lei la rata lunară.

Diferenţa dintre o rată lunară constituită pe baza unui ROBOR de 2,19% şi una care are ca bază valoarea minimă, de 0,68%, atinsă de acest indicator în octombrie anul trecut, este de peste 220 de lei. O dublare a nivelului actual al dobânzii interbancare, presupune un efort suplimentar de circa 350 de lei la rata lunară, faţă de situaţia actuală.

Calculele sunt valabile dacă debitorul se află în prima etapă de plată a împrumutului, când dobânda cântăreşte cel mai mult în rata lunară şi este valabil pentru toţi beneficiarii Prima Casă, deoarece creditele lor în lei au o vechime de numai patru ani. 

Sursa: capital.ro

Actualizat: 24 Noiembrie 2017
COMENTARII