Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Rentabilitatea investitiilor imobiliare versus rentabilitatea depozitelor bancare

17 Aprilie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Dispui de o anumita suma de bani pe care doresti sa o aloci pentru investitii in scopul de a obtine castiguri suplimentare? Unii s-ar putea orienta spre un business, altii mai precauti sau cu mai putin timp liber s-ar putea orienta spre un depozit bancar, sau de ce nu, investitii imobiliare.

Pentru a ne asigura ca vei lua decizia potrivita, iti prezentam mai jos ce poti face cu 50.000 EURO si care solutie iti poate aduce o rentabilitate mai mare.

 

 

 

Depozitele bancare – rentabilitate scazuta, efort zero

Ai 50.000 de EURO si ii depui la banca. Pentru depozitele in EURO, dobanzile anuale incep de la un prag de minimum 1%, ajungand pana la pragul de 3%. Cu siguranta vei fi tentat sa te indrepti spre bancile care iti ofera dobanda cea mai mare, insa trebuie sa ai in vedere si gradul de risc al bancii. O institutie financiara cu grad de risc ridicat isi va atrage clientii cu dobanzi mai mari, pentru a face produsul mai atractiv. Este important sa te informezi despre situatia financiara a bancii pentru a putea lua decizii investitionale in cunostinta de cauza. Bancile "de incredere" ar trebui sa ofere date despre rata de neperformanta, indicatorii de solvabilitate, lichiditate si profitabilitate, dar si despre structura capitalului. Un alt aspect important pe care nu trebuie sa il ignori este comisionul de retragere numerar,  pe care unele banci il practica si poate fi de 0,5%, fapt care va duce la o diminuare a dobanzii anuale.

Asadar, la un depozit de 50.000 de EURO cu o dobanda anuala medie de 2,5%, rezulta un castig de 1.250 EURO pe an. Pentru o estimare corecta a rentabilitatii, trebuie tinut cont insa de faptul ca din aceasta suma se va scadea impozitul pe venit datorat statului, in valoare de 16% – ceea ce va diminua castigul net

Investitii imobiliare – rentabilitate mare, implicare suplimentara

Ai 50.000 de EURO si te intrebi cum poti investi in domeniul imobiliar? Una dintre solutiile cele mai la indemana este aceea de a investi in segmentul rezidential – acesta reprezentand si categoria de imobile pentru care interesul nu este influentat de diverse situatii si contexte economice, adica sunt investitii care pot fi transformate in lichiditati intr-un termen rezonabil, in cazul aparitiei unei nevoi financiare. Daca esti atras de aceasta optiune trebuie sa pornesti la drum motivat de o perspectiva pe termen lung, ce ar presupune timp alocat identificarii proprietatii, demersurilor de achizitie, efectuarii unor eventuale imbunatatiri, si nu in ultimul rand, inchirierea, ca solutie de obtinere a unui castig. 

Ei bine, la ora actuala cu 50.000 de EURO, in Timisoara poti cumpara fie 2 garsoniere intr-un bloc vechi, fie un apartament cu 2 camere, chiar intr-un bloc nou construit. Chiria la o garsoniera se ridica la 150 EURO, ajungand pana la 300 EURO pentru un apartament cu 2 camere.

Astfel, in decurs de un an, obtii castiguri din chirie in valoare de 3.600 de EURO, rezultand o rentabilitate de 7,2%.
De luat in calcul este faptul ca din acest venit vei plati impozitul pe venit de 16% si CASS-ul in valoare de 5.5%. Un aspect important este faptul ca 25% din venitul obtinut din inchiriere este scutit de la plata impozitului pe venit pentru acoperirea cheltuielilor cu intretinerea imobilului.

Atunci cand te decizi sa o iei pe acest drum, trebuie sa te asiguri ca esti suficient de informat pentru a lua cea mai buna decizie pentru tine.

Actualizat: 17 Aprilie 2014
COMENTARII