Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Reducerea impozitului la legea dării în plată, doar pentru „cazuri sociale“

31 Mai 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Ministerul Finanţelor a admis să modifice prevederile Codului fiscal în privinţa impozitării tranzacţiilor în procesul dării în plată, dar va limita demersul doar la „cazurile sociale“.

După ce s-a opus public modificării Codului fiscal în aplicarea dării în plată, ministrul finanţelor Anca Dragu a anunţat la finele săptămânii trecute că guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care să scutească „cazurile sociale“ de plata impozitului datorat de debitor în procesul tranzacţiei presupuse de transferul proprietăţii din posesia lui în cea a băncii. Scutirea nu va fi deci pentru toată lumea, ci se va aplica numai pentru cei care au o singură casă în care locuiesc.

Dragu a acuzat că legea dării în plată este incompletă, neprevăzând ce costuri presupune transferul de proprietate – un răspus acid la somaţia iniţiatorului legii, deputatul Daniel Zamfir, care-i ceruse să modifice Codul astfel încât cei care dau în plată să fie scutiţi de plata impozitului pe tranzacţie. Nu-i acoperim ce cei care au făcut speculaţii imobiliare, a punctat ministrul.

Ordonanţa va intra în discuţia guvernului în luna iulie.

Sursa: http://www.zf.ro/

Actualizat: 24 Noiembrie 2016
COMENTARII