Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera - noile norme europene pentru o casa Verde.

24 Februarie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera - una dintre directiile urmarite la nivelul statelor membre UE.

Anul acesta vor intra in vigoare o serie de noi reglementari in ceea ce priveste protectia mediului, aplicabile produselor cu impact asupra consumului de energie. Așa-numitele „directive ErP” (Energy-related Products Directive) reprezinta o prelungire fireasca a obiectivelor „20-20-20” adoptate la nivelul Uniunii Europene – acestea prevad ca, pana in anul 2020, sa se ajunga la o reducere de 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, o creştere cu 20% a utilizarii resurselor regenerabile şi o scadere cu 20% a consumului de energie la nivel global.


„Incepand cu septembrie 2015, directivele ErP impun ca pe pietele europene si astfel si pe cea locala sa nu mai fie comercializate decat produse ce ating un anumit prag de eficienta energetica. Astfel, odata cu septembrie 2015, centralele in condensare vor fi, practic, singurele care intrunesc aceste criterii”, noteaza Catalin Draguleanu, pentru Imobiliare.ro.

Comparativ cu modelele conventionale, cele in condensare au o eficienta termica de pana la 109% (fata de aproximativ 94%) si aduc economii de pana la 35% la consumul de gaz.

Piata locala de centrale termice a inceput deja sa se adapteze, treptat, noilor trenduri in ceea ce priveste eficienta energetica. In ceea ce priveste consumatorul, printre cele mai importante criterii de selectie se numara eficienta si performanta maxima a unui asemenea produs. Astfel, o evaluare atenta a caracteristicilor tehnice, dar si a serviciilor conexe (precum garantia, consultanta specializata si montajul profesionist) poate usura procesul de decizie.

Sursa text&foto: Imobiliare.ro

Actualizat: 24 Februarie 2015
COMENTARII