Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Recompartimentarea spatiului interior cu ajutorul peretilor falsi

30 Iulie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Ai nevoie de mai multe camere, iar cumpararea unei noi locuinte nu intra in calcul, momentan? Atunci poti recurge la recompartimentarea spatiului interior. Exista mai multe tehnologii prin care acest lucru este posibil, dar placile de gips-carton sau peretii mobili sunt solutii simple, care pot fi implementate chiar de catre proprietar, cu putina munca de documentare in prealabil.

Atunci cand se decide recompartimentarea locuintei, este nevoie, in primul rand, de documentare. Exista anumite operatiuni pentru care este nevoie de acordul asociatiei de proprietari, in cazul blocurilor, sau a Primariei, in cazul caselor individuale. De exemplu, modificarile care implica stalpii de rezistenta sau peretii comuni, intra pe aceasta lista. Dincolo de aceste limite, operatiunile de modificare a interiorului se pot face dupa bunul plac al proprietarilor, iar placile de gips-carton sau peretii mobili sunt cele mai la indemana solutii.

Peretii de gips-carton pot masca instalatiile si cablurile, in vidul din interiorul lor

In functie de aceste informatii, se poate trece la alegerea materialului potrivit pentru peretii despartitori. Prima varianta este cea a peretilor de gips-carton. Avantajul lor este faptul ca pot masca instalatiile, pe care le inglobeaza in vidul din interiorul lor, aducand astfel si un plus, din punct de vedere estetic.

Peretii mobili sunt simplu de montat, dar nu sunt potriviti pentru toate locuintele

Montarea trebuie sa se faca atent, pentru a obtine rezultate rezistente in timp. de exemplu, in cazul tencuirii uscate, trebuie indepartate initial toate resturile de mortar sau beton, ceara sau uleiuri folosite de decofrare. De asemenea, suportul ales trebuie sa fie stabil, plan, si ferit de umiditate. Adezivul pe baza de ipsos trebuie folosit cu generozitate, iar panourile trebuie fixate bine, cu ajutorul ciocanului, pe suportul dedicat lor. Montarea peretilor mobili este mai simpla, dar nu este potrivita tuturor tipurilor de locuinte.

Acest tip de pereti este vazut drept practic, de multi proprietari, pentru ca el permite delimitarea spatiului dupa nevoile de moment. Pentru a obtine un spatiu deschis, este suficient sa fie retras peretele. in cazul proprietarilor care vor modificari majore ale locuintei, care implica aprobari, este nevoie de consultarea unui specialist, de preferinta inginer structurist, care poate expune posibilitatile de reconfigurare a spatiului. Apoi, un arhitect cu drept de semnatura poate intocmi releveul si planul de amenajare a locuintei. in asemenea cazuri, poate fi necesara obtinerea unui Certificat de Urbanism, cu toate avizele solicitate prin acest act, precum si de o expertiza tehnica menita sa ateste faptul ca modificarile solicitate nu pun in pericol stabilitatea generala a constructiei.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 30 Iulie 2015
COMENTARII