Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

ROBOR la trei luni urcă la 3,40% pe an

22 Aprilie 2019
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut luni la 3,40% pe an, de la 3,39% pe an în sesiunea de vineri, după o majorare consistentă în ultimele săptămâni, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR). Acesta este cel mai ridicat nivel de pe 3 august 2018.

De altfel, în ultimele zile ROBOR-ul la trei luni a fost în continuă creştere, iar efectele se resimt mai ales în ratele românilor, care au crescut, în unele cazuri, chiar şi cu câteva sute de lei în ultimul an.

Potrivit datelor BNR, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a rămas la 3,43% pe an. Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a rămas la 3,51%, iar indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a rămas la 3,55%.

Indicele ROBOR este rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei, astfel că este un indicator al pieţei monetare, iar din anul 2010 a fost stabilit de Guvern drept referinţa în funcţie de care să fie stabilite ratele creditelor. Acest indice urmează să se schimbe în calculul ratelor pentru creditele noi.

Ministrul Economiei anunţa, la începutul anului, că vrea o lege prin care să plafoneze ROBOR-ul, astfel încât consumatorii să nu mai fie afectaţi.

Sursa : dcnews.ro

Actualizat: 22 Aprilie 2019
COMENTARII