Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Propunerea pentru realizarea autostrazii Timisoara - Belgrad, aflata pe masa de discutie a unui senator de Timis

14 Iulie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Avand in vedere ca Romania sta destul de prost la capitolul autostrazi, iata ca unii senatorii mai vin cu idei la acest capitol, insa sa vedem daca si oficialii Romaniei vor fi de acord cu aceasta propunere.

Senatorul PNL de Timis Ben-Oni Ardelean atrage atentia asupra unui proiect mai vechi privind realizarea unei autostrazi care sa lege Timisoara de Belgrad.

‚Äč

Acesta s-a intors, recent, din Serbia, unde s-a intalnit cu inalti oficiali ai tarii vecine si a aflat ca o prioritate pentru acestia este legarea Belgradului de Timisoara printr-o autostrada. Sarbii au deja o legatura cu reteaua europeana de autostrazi, insa prin Ungaria.

„Un deziderat special al Belgraduui este de a lega Timisoara printr-o autobanda. O distanta nu foarte mare, dar importanta, prin care cred ca putem realiza o relatie de win-win. Romania poate sa aiba astfel, acces mult mai facil de marfuri catre spatiul ex-Iugoslav. Guvernul Romaniei trebuie sa depuna un efort consistent in aceasta directie”, a declarat Ardelean.

Se pare ca aceasta dorinta de a duce la bun sfarsit acest proiect care sta pe masa oficialilor de la Bruxelles este mai mult de partea Serbiei, Romania, nearatandu-se atat de dornica.

„Sarbii isi doresc enorm de mult sa fie realizata aceasta autostrada. Vor ridica aceasta problema in discutiile pe care le vor avea cu premierul Victor Ponta, acesta avand planificata o vizita in tara vecina. (…) Sunt fonduri transfrontaliere care pot fi accesate. Aceasta ar fi solutia optima pentru finantarea acestei autobenzi. Fondurile pentru integrarea Serbiei in UE vor fi destul de consistente si putem sa ne lipim si noi acolo”, a mai spus Ardelean.

Autostrada de la Timisoara spre sarbi ar pleca din capitala Banatului, ar continua spre Vrsac, la Belgrad, Cacak, apoi in Muntenegru prin Podgorica si Bar. De aici, transbordarea se va face cu bac-ul peste Marea Adriatica, spre Bari, in Italia. La finalizare, noua autostrada va avea in jur de 600 de kilometri. O portiune de 50 de kilometri va fi situata in Timis, mai precis intre Timisoara si Stamora Moravita.

Sursa: Tion.ro

Actualizat: 14 Iulie 2014
COMENTARII