Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Proiecte de case luate de pe internet: ce riscuri si ce avantaje prezinta

13 Octombrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

De cand cu internetul, informatia este indemana oricum, inclusiv un proiect de casa facut de la zero, gata de luat si pus in practica. Lucrurile, nu sunt atat de simple, pe cat par, atunci cand citim pe internet cateva tutoriale ale unor proprietari care au recurs la aceasta solutie.

Un proiect de locuinta inseamna o cheltuiala de cateva mii de euro. O suma mare pentru care primesti la schimb ceea ce pare un simplu dosar. Niste foi. Aceste hartii stabilesc insa cat va costa constructia, cat timp va rezista casa ta, cat de economica si practica va fi. Cu toate acestea, etapa de proiectare este considerata un cost suplimentar care poate fi ocolit. Ea este inlocuita cu preluarea unor proiecte de pe internet, care ii atrag pe viitorii proprietari strict din punct de vedere estetic. O economie facuta astfel se poate insa transforma in paguba, pe termen lung. Proiectele perfecte pentru o familie se pot dovedi a fi total nepotrivite si chiar periculoase, pentru alta familie.

Proiectarea nu se reduce la designul unei locuinte, asa cum se intelege la modul generalist. Atunci cand un proiectant se apuca de treaba, el stie ca trebuie sa indeplineasca cinci conditii cruciale: sa faca o casa rezistenta si stabila, o locuinta care sa fie potrivita celor care vor trai in ea, o casa economica atat la construire cat si la exploatare, o casa care sa reziste mult si sa se comporte optim in situatii improbabile si necunoscute la momentul proiectarii.

Cheltuielile inainte de calitatea constructiei

Aceste lucruri sunt insa mai degraba o preocupare pentru ingineri. Viitorii proprietari sunt mai interesati de urmatoarea etapa: cum pot avea o casa care se construieste ieftin si va fi economica, din momentul in care o vor ocupa? Ce-i drept, aceasta este una dintre cele mai complexe probleme din domeniul constructiilor.

Bun pentru unii clienti, periculos pentru altii

Dar o constructie de calitate nu este universal valabila. Cu alte cuvinte, o casa sigura intr-o regiune poate sa devina periculoasa daca este construita in alta parte. De exemplu, in zonele cu risc seismic ridicat nu ar trebui folosite proiectele pregatite pentru zone care nu sunt supuse acestui risc. Iar in zonele care sunt supuse inundatiilor, ar putea fi nejustificate cheltuielile pentru o locuinta rezistenta din punct de vedere seismic.

Dar o constructie solida poate doar sa amane, nu sa combata in totalitate, fenomenele care se produc in timp: curgerea lenta, relaxarea, epuizarea sau deformatiile elastice intaziate. Iar proiectantii ar trebuie sa le explice clar clientilor avantajele si, mai ales, dezavantajele fiecarui material in parte. De exemplu, otelurile dure, fonta, piatra naturala sau sticla sunt fragile si pot ceda in urma unor deformatii mici sau foarte mici. De cealalta parte se gasesc materialele care se rup dupa ce au avut loc in prealabil deformatii permanente foarte mari. in aceasta categorie intra otelul moale, aliajele neferoase si masele plastice. Numai cunoscand proprietatile plastice ale materialelor si modul in care acestea se imbina se pot construi locuinte care isi folosesc rezistenta la intreaga capacitate.

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 13 Octombrie 2014
COMENTARII