Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Proiecte creative: Pasajul Kunstof din Dresda, Germania - un proiect plin de culoare care a facut inconjurul lumii

08 Februarie 2015
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Locuitorii cartierului studentesc din orasul german Dresda si-au personalizat cladirile intr-un mod aparte. Fatada care a devenit faimoasa in intreaga lume nu este o incantare doar pentru ochi, ci si pentru urechi. Pe timp ploios, cladirea se transforma intr-un veritabil instrument muzical, datorita unui ingenios sistem de jgheaburi si burlane.

Cladirea colorata, transformata de ploaie in instrument muzical 

In cartierul stundentesc al orasului german Dresda, chiriasii artisti au conceput un proiect plin de culoare care a facut inconjurul lumii – Pasajul Kunsthof, o incantare nu doar pentru ochi, ci si pentru urechi. Fatadele cladirilor au fost renovate si pictate urmand diferite tematici, insa una dintre constructii se transforma intr-un adevarat instrument muzical, cu ajutorul ploii.

Creat de sculptorita Annette Paul si de designerii Cristoph Rossner si Andre Tempel, proiectul „Curtea Elementelor” a devenit o adevarata atractie turistica. Unul dintre zidurile cladirii este zugravit in culori vibrante de verde si albastru, fiind acoperit cu un sistem de jgheaburi si burlane in forma de instrumente muzicale, asezate in zig-zag. Dar sistemul nu este doar „de fatada”: cand ploua, apa se aduna treptat in burlane si produce sunete muzicale subtile.

Aceasta nu este singura cladire ce atrage privirile din zona – vizitatorii pot admira Ferma animalelor (o cladire pe care sunt pictate animale din savana), Curtea Metamorfozelor, Curtea Luminii (peretii cladirii sunt acoperiti cu oglinzi de siferite forme, dimensiuni si inclinatii, ce produc o varietate de reflectii) si Curtea creaturilor mistice (cladire pe care sunt ilustrate animale mitice si figuri fantastice).

Sursa: Imopedia.ro

Actualizat: 08 Februarie 2015
COMENTARII