Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Proiecte DIY foarte simple si utile pentru casa ta. Redecoreaza casa in stilul tau cu un buget redus.

10 Octombrie 2014
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Vrei sa renovezi sau doar sa schimbi cate ceva prin casa, dar la un calcul sumar, ajungi la concluzia ca ai nevoie de un buget prea mare?

Din dorinta de a economisi, dar si datorita satisfactiei de a avea acasa lucruri facute de mana, a aparut curentul DIY (Do It Yourself), cu alte cuvinte, Fa cu mana ta. Comunitatea celor pasionati creste continuu, iar Romania nu se lasa mai prejos, tendinta alimentata din plin cu ajutorul internetului.

Renovarea locuintei reprezinta un adevarat test de rabdare, pentru cei mai multi proprietari. Dar un astfel de proiect nu solicita intens doar nervii, ci si portmoneul. Astfel ca un numar din ce in ce mai mare de romani renunta la serviciile mesterilor locali si se preocupa singuri de reparatiile din locuinta, obicei aproape abandonat in ultimele doua decenii.

Proiectele DIY (Do It Yourself) – economisesti si te bucuri de lucruri unice, in acelasi timp

Proprietarii au realizat nu doar ca pot face economii semnificative daca isi executa singuri diverse lucrari prin casa, insa au satisfactia lucrurilor facute de mana lor si al personalizarii dupa propriile gusturi. Conceptul DIY (Do It Yourself) a luat amploare la nivel international, tendinta la care internetul a contribuit din plin. Atat in engleza, cat si in romana, exista nenumarate articole si clipuri cu tema „cum sa”, iar cuvantul „tutorial” pare sa fi intrat demult in vocabularul de zi cu zi.

DIY (Do It Yourself) este o metoda de construire, modificare sau reparare fara ajutorul unui specialist sau a unei persoane calificate

Termenul „do-it-yourself” a aparut in SUA la inceputul anilor 1900, in domeniul reparatiilor de locuinte si al lucrarilor de intretinere. Pana in anii ’50, sintagma a intrat in vocabularul zilnic. Conceptul DIY a luat amploare la nivel international, in special in ultimul deceniu

Cu siguranta, unul din cinci oameni are acasa o masuta de cafea IKEA. Este o piesa de mobilier atat de simpla, eficienta si accesibila ca pret incat nu are cum sa nu isi gaseasca utilitate si loc in casa. Cum nu ne place sa avem toti lucruri identice, insa bugetele ne spun ca acestea sunt mofturi. Creativitatea insa nu costa, asa ca am putea sa ii dam masutei de cafea IKEA o noua infatisare foarte usor si fara cheltuieli suplimentare.

Exemple

  • Puteti imbraca masuta in material textil sau sfoara. Aveti nevoie de sfoara si de un aracet transparent. Puteti apela si la stickere sau la o coala de tapet daca ati gasit un model care va place.
  • Transformati masuta in locul de joaca al celui mic cu o unitate de depozitare care sa se potriveasca dedesubt, iar deasupra lipiti o suprafata cauciucata pe care acesta se poate juca fara sa existe pericolul de a se lovi.
  • Dublati tablia mesei cu o suprafata din alt material. Fie ca este lemn, beton sau doar un strat de vopsea de tabla scolara, masuta de cafea va capata un cu totul alt aer si va deveni un punct vizual central pentru intreaga incapere.

  • Adaugati-i o placa la baza si transformati masuta intr-o noptiera fara pereti de fapt. O puteti folosi pentru a va depozita revistele sau unele dispozitive de care aveti nevoie sa fie la indemana, cum ar fi telecomanda sau incarcatorul petru telefon.

‚Äč

Sursa foto: povesteacasei.ro

Actualizat: 10 Octombrie 2014
COMENTARII