Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Proiect de lege privind protecția celor care nu își mai pot achita creditul "Prima Casă"

01 Iulie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Inițiatorul "Dării în plată" propune un nou proiect de lege privind, de această dată, programul "Prima Casă". Debutatul Daniel Zamfir a gândit un sistem de protecţie a celor care au luat un astfel de împtrumut cu garanţia statului și sunt pasibili de executare silită din pricina neplății ratelor.

Procedura propusă:

În 15 zile de la momentul în care clientul băncii a ajus să primească somaţie de executare silită , acesta îşi poate manifesta dorinţa de a rămâne, cu chirie, în locuinţa achiziționată prin programul "Prima Casă". În această situaţie, ANAF, cea care execută silit locuinţele pentru care statul a garantat creditele, opreşte executarea silită şi vinde casa către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). ANL va fi obligată să cumpere locuinţa la un preţ egal cu valoarea soldului creditului rămas de achitat de cel care nu îşi mai poate plăti ratele.

Totodată, fostul proprietar va încheia un contract de închiriere şi va plăti chirie către ANL, valoarea acesteia urmând să fie stabilită, anual de Guvern. După ce trec cinci ani, chiriașul are drept de preemţiune la cumpărarea locuinței în cauză, cu preţul (ajustat la rata inflaţiei) de la care ANL a cumpărat-o în trecut de la el.

Sursa: www.economica.net

Actualizat: 01 Iulie 2016
COMENTARII