Agentie imobiliara Timisoara
Corales pe Facebook
Corales pe Google Plus
Corales pe Twitter
Corales pe linkedIn
Limba romana Limba engleza
 
oferte
RECOMANDATE
 
oferte in
EXCLUSIVITATE
 
oferte
BLOCURI NOI
 
ultimele
ACTUALIZARI
 
oferte
REZIDENTIAL
 
 

Proiect: Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor plati impozit de 16%

07 Septembrie 2016
 
 
 
 
 
( 0 comentarii)

Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor plăti impozit de 16%, precum persoanele care prestează activități independente, comparativ cu nivelul cuprins între 1% și 3% din valoarea proprietății vândute, perceput în prezent, arată un proiect de modificare a Codului Fiscal.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede ca veniturile obținute din transferul bunurilor imobile din patrimoniul afacerii se impozitează conform regulilor prevăzute pentru veniturile din activități independente.

În prezent, dezvoltatorii persoane fizice plătesc impozit între 1% și 3% pe tranzacțiile imobiliare la fel ca persoanele care vând locuințe din patrimoniul personal, însă datorează TVA.

Impozitul este diferit în funcție de perioada de deținere. Astfel, dacă imobilul s-a aflat în proprietate mai puțin de trei ani, iar valoarea este mai mică de 200.000 lei, cota este 3%. Pentru o valoare a imobilului de peste 200.000 lei, impozitul este de 6.000 lei la care se adauga 2% din ce depășește 200.000 lei.

În cazul în care imobilul a fost deținut mai mult de trei ani, cota este 2% pentru cele cu valoare sub 200.000 lei și de 4.000 lei plus 1% din ce depășește 200.000 lei.

Codul Fiscal actual, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, prevede ca, pentru vânzarea de imobile - cu excepția locuințelor, caselor de vacanță, a imobilelor moștenite sau retrocedate - se plătește TVA, fiind considerată activitate comercială.

Sursa: http://www.wall-street.ro/

Actualizat: 07 Septembrie 2016
COMENTARII